BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Dit zijn de populairste politici van Vlaanderen

BinnenlandHet is moeilijk om de voorkeurstemmen van de politici van ons land te vergelijken, omdat de ene stad een stuk groter is dan de andere. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de drie politici met de meeste stemmen uit Antwerpen komen: Bart De Wever, Filip Dewinter en Wouter Van Besien.

20 reacties

  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Men gaat gewoon fout om met voorkeurstemmen. Als ik mijn lijst goed zet zodat iedereen tevreden is met de volgorde van die lijst en daardoor geen voorkeurstem uitbrengt, dan is mijn resultaat 0, ook al win ik hierdoor de verkiezing mee. LEg mij uit ivm het nut van de voorkeurstem in dergelijke situatie om te bepalen wie populair is.
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    De behaalde voorkeurstemmen weergeven als een percentage van het maximaal te behalen binnen een gemeente zou een veel eerlijker beeld geven. Het zou me niks verwonderen dat dan iemand uit Herstappe boven aan de lijst komt te staan.
  • Herwig Laenen

    6 jaar geleden
    Voorkeurstemmen zijn relatief. In een kleine gemeente haal je er procentueel veel meer, omdat meer mensen de kandidaten persoonlijk kennen en er nauwelijks lijststemmen worden uitgebracht.
  • danny janssens

    6 jaar geleden
    Wouter Van Besien , de zelfverklaarde winnaar. Heeft meer iets van een egotripper. Als zelfs een pipo als De Winter je voorgaat in populariteit. Tja , zegt meer over het groen achter je oren dan jouw groene zondag. Als de rancune is verdwenen kun je dan misschien eens aan die Antwerpenaar denken , die wel voor jou gestemd heeft en op zijn minst thema's van jou programma proberen te verwezenlijken?
  • Alex Wellens

    6 jaar geleden
    Oei ik zie onze Kris niet? Terug naar Unizo dan maar?