Theresa May (midden)
Volledig scherm
Theresa May (midden) © Photo News

May spreekt het Britse parlement toe over brexitonderhandelingen: "De EU verlaten zonder akkoord is waarschijnlijk onvermijdelijk"

De Britse eerste minister Theresa May licht de Britse parlementsleden namiddag om 16.30 uur (Belgische tijd) in over de vooruitgang van de brexitonderhandelingen. Maar van vooruitgang is eigenlijk geen sprake. Zondag slaagden Londen en Brussel er niet in de onderhandelingen over de Ierse grens te deblokkeren en het akkoord zal er deze week vermoedelijk niet komen. Ook Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk zegt dat de mislukking van de onderhandelingen vandaag "meer waarschijnlijkis dan ooit tevoren".

10 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Dat komt allemaal in orde. Er is nog tijd zat.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Ik denk dat ze niet goed weten wat ze moeten doen met hun brexit, het gevolg van een referendum waarbij de bevolking mocht kiezen wat er moest gebeuren.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Ze willen het huis verlaten, niks mis mee, maar zonder hun schulden te vereffenen, zonder zich aan de spelregels te houden die ze zelf hebben goedgekeurd..
  • danny janssens

    6 jaar geleden
    Jullie Britten hebben er dan ook zelf voor gekozen. En eerlijk , ik zal blij zijn dat we er van af zijn. Sinds de jaren 70 een blok aan het been. Sta zelfs versteld dat we het zo lang hebben uitgehouden. Niet voor de gewone Brit , wel voor hun arrogante politici!!!!
  • Jean-Paul Hoornaert

    6 jaar geleden
    dan moeten ze ook uit de voetbal de Europa beker