Het knuffelen met hondjes is vooral op Amerikaanse universiteiten populair.
Volledig scherm
Het knuffelen met hondjes is vooral op Amerikaanse universiteiten populair. © Shutterstock

Examenstress? Unief biedt studenten knuffeltijd met puppy's aan

Blokken en examens afleggen is voor veel studenten niet bepaald een periode waar ze naar uitkijken. De Universiteit van Amsterdam (UvA) wil de studiestress verminderen door een opvallend initiatief: wie wil, kan tijdens de tussentijdse examenweek even ontspannen door puppy's te knuffelen.

7 reacties

  • Sabine Van de Kerkhove

    6 jaar geleden
    Moet dat allemaal? Neem uw boeken vast, volg het jaar de les en ga ervoor, zonder al dat soft gedoe. Denken zij dat wij indertijd al die prietpraat hadden om te leren, ge staat ervoor en gaat erdoor punt. Leg er meteen ook wat eieren onder...
  • Marieke Marcelis

    6 jaar geleden
    Echt? En wat als de puppy's volwassen worden wat gebeurt er dan? Asielen zitten vol met honden en katten die snakken naar wat aandacht of een wandeling.
  • Elke Celis

    6 jaar geleden
    Ipv een "castingbureau" voor dieren... Kan de universiteit nu echt niet in contact komen met plaatselijke asielen?! Twee vliegen in 1 klap... De studenten besteden aandacht aan asieldieren en de dieren krijgen meer menselijk contact!
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Zijn Asiel dieren Niet goed genoeg ? dat hoeven toch geen puppy's te zijn ? Dan krijgen de asiel dieren ook wat andere aandacht en worden ze mss sneller geadopteerd ??
  • Mark Verlot

    6 jaar geleden
    Knuffelen met een hond is het mooiste wat er is, en zeker met een pup. Inderdaad, de hondjes moeten veel rusten ook.