BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Tranen in rechtbank helpen onverbeterlijke recidivist niet: 3,5 jaar cel, vier keer levenslang rijverbod en monsterboete

gerechtFranky Dedrie, een 47-jarige man uit Bissegem die al zowat twintig veroordelingen op z’n naam heeft, is door de politierechter in Kortrijk veroordeeld tot 3,5 jaar effectief en vier keer een levenslang rijverbod. Hij moet ook een boete betalen van 32.000 euro.

58 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Waarom moet dit jarenlang duren? Justitie maakt zich belachelijk. Vanaf de eerste overtreding zwaar veroordelen en effectief uitzitten of betalen. Ik kots van dit bepamperen. Schaf de wetboeken dan maar allemaal af.
  • Pieter Vankamp

    6 jaar geleden
    en nu in beroep en hij kan opnieuw beginnen.
  • Jos Plessers

    6 jaar geleden
    Hoe dikwijls moeten we dat nog lezen.Meerdere veroordelingen en toch weer gevat voor dezelfde feiten?Onverbeterlijke misdadigers moeten op een andere manier gestraft.Werkstraffen in gestreept gevangenis plunje met beenkettingen,onder toezicht van meerdere bewaarders
  • Kevin Vermeirssen

    6 jaar geleden
    Volledig akkoord. Gelieve ook de lijn naar criminelen door te trekken.
  • Karine Roeland

    6 jaar geleden
    Een rijverbod is geen straf. Rechters moeten toch weten dat je geen rijbewijs nodig hebt om een wagen te besturen?
  1. Deze week in de politierechtbank: aannemer onder invloed rijdt achteruit op Brusselse ring en botst

    Deze week in de politie­recht­bank: aannemer onder invloed rijdt achteruit op Brusselse ring en botst

    Ook deze week vatten onze regiojournalisten bij de politierechtbanken post waar ze op frappante zaken stootten, zoals de Anderlechtse aannemer K. die met 1,77 promille in het bloed achteruit (!) reed op de Brusselse ring en een ongeval veroorzaakte waarbij twee inzittenden gewond raakten. De 17-jarige S.D. stond dan weer terecht, omdat hij niet met een opgefokte brommer, maar met een ongekeurde tractor naar school tufte. Roeselarenaar Tim V. stond opnieuw terecht voor de politierechtbank, nog maar zes dagen na zijn vorige verschijning. En wederom was dat voor rijden onder invloed, ditmaal met maar liefst 2,25 promille. "Een bekend gezicht", zei de openbare aanklager scherp.
  2. Zware brand vernielt oldtimers... en drugslabo, twee mannen krijgen nu vijf jaar cel: “In mijn ogen ben je een moordenaar als je je hiermee bezighoudt”
    PREMIUM
    Update

    Zware brand vernielt oldtimers... en drugslabo, twee mannen krijgen nu vijf jaar cel: “In mijn ogen ben je een moordenaar als je je hiermee bezighoudt”

    Negen hallen van een Bilzers bedrijventerrein: ze gingen in oktober 2019 volledig in de vlammen op. Er stonden kostbare oldtimers en boten gestald met een totaal kostenplaatje van 2,2 miljoen euro. De brand werd veroorzaakt door een ontploffing in een crystal meth lab dat een veertiger uit Bilzen samen met een ex-celgenoot in een van de hallen installeerde. “Dat klopt niet. Ze willen mij een hak zetten door dit in mijn schoenen te schuiven”, weerlegde B.R. vorige maand. De strafrechter oordeelt daar anders over en veroordeelt de twee heren tot een celstraf van vijf jaar.
    Bilzen, Tongeren