Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Van vette lokken tot dun haar: zo vaak moet je je haar écht wassen

Van elke dag tot een keer per week: een kleine rondvraag op de redactie toont ons al snel hoe verschillend de antwoorden zijn op de vraag hoe vaak we onze haren wassen. Maar hoe vaak je je shampoofles moet openklappen, is vooral afhankelijk van je haartype. Van een vette haardos tot gebleekte lokken: dit is hoe vaak je je haar zou moeten wassen én welke shampoo je zou moeten gebruiken.

11 reacties

  • marie-claire de bosscher

    6 jaar geleden
    kan enkel shampoo tegen schilfers gebruiken, mannenshampoo dus, maar zolang het werkt geen probleem, in de zomer was ik mijn haar alle dagen (ik zweet veel, ook op mijn hoofd), in de winter als ik nergens heen moet twee keer per week; alles hangt af van het seizoen en wat ik gedaan heb.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Dunner wordende haren hebben als oorzaak heel vaak ongezonde leefstijl(voeding) waardoor het verouderingsproces sneller doorzet.Stevig haar wordt van binnenuit gevoed.
  • christianne bruyland

    6 jaar geleden
    soda bicarbonaat, zout dus, als vervanger shampoo en verder niets, hou het zeker 2 maanden vol, slechts 1x week, stillaan komt je haar goed, je hebt niets meer nodig en je kan weken overslaan, er is geen geur, doe het al jaaaaren
  • Gerreke Van Bovendaele

    6 jaar geleden
    Shampo ontvet, waardoor talklieren meer vet produceren. Zo kan je dus bezig blijven. Zonder shampoo wassen, gewoon enkel met water. De eerste weken zonder shampoo is je haar erg vettig. Reken een week of vier voor je haar zich normaliseert en daarna voltrekt zich een klein mirakel en heb je zijdezacht haar dat mooier is dan het ooit geweest is terwijl je het hooguit 1 keer per week moet wassen - enkel met water dus.
  • christianne bruyland

    6 jaar geleden
    een paar jaar terug las ik een artikel, gebruik nooit meer shampoo, maar bicarbonaat , hou dit 2 maanden vol, in begin haar vettig, maar volgehouden, stillaan komt je haar tot zichzelf, je mag maar hoeft het niet meer te wassen uiteindelijk, er is geen geur te bespeuren en het volume neemt toe, ik ben reeds jaren shampoo en nevenproducten vrij, sta onder douche en heel af en toe maak ik mijn haar nat, maar hou het vol in het begin, dat was het moeilijkste