© Facebook

Hasseltse zaakvoerder klaagt aan: "Dit is de witte kassa in Wallonië"

Een wit doosje met daarin een met de hand beschreven papiertje. Dat kreeg Maxim Willems, eigenaar van Café Café in Hasselt, toen hij na een etentje in een zaak in Spa de rekening vroeg. “Ongelooflijk dat dit kan in Wallonië, terwijl men in Hasselt volop controles uitvoert op de witte kassa”, zegt Willems.

Thomas Jansen

Vorige week las u al in onze krant dat de invoering van de witte kassa in Wallonië flink achterop hinkt. Niet eens de helft van de zaken heeft er één, terwijl die vanaf 1 juli verplicht is voor wie meer dan 25.000 euro omzet haalt uit eten. Het contrast met Limburg, waar 98 procent van de zaken in orde is, is dan ook enorm.

Maxim Willems postte een foto van de rekening op Facebook. “Aan de ene kant vond ik het wel grappig, zo’n handgeschreven rekening in nota bene een witte box. Maar aan de andere kant wil ik de situatie zo ook wel aanklagen. In Café Café serveren we geen eten, maar ik hoor wel dat er heel wat controleurs op pad zijn in Hasselt. Ik heb begrip voor de invoering van de witte kassa, maar dan moet men wel doorduwen en niet stoppen aan de taalgrens.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer