Edward Lampert (links)
Volledig scherm
Edward Lampert (links) © AP

Wonderkind van Wall Street vergaloppeert zich en ziet 14 miljard dollar in rook opgaan

Edward Lampert werd ooit beschouwd als hét wonderkind van Wall Street. Alles wat hij aanraakte, veranderde in goud. Maar met het faillissement van de Amerikaanse warenhuisketen Sears komt zijn succesverhaal abrupt ten einde. Lampert gold als de belangrijkste aandeelhouder en ging mee ten onder. Weg was zijn fortuin van 14 miljard dollar (omgerekend 12 miljard euro).

14 reacties

  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    In ons land was het met de crisis van 2008 geen haar beter. Onze banken zaten met rommelkredieten te over de hefboomfondsen in ons land gingen mee de dieperik in. Het kostte ons land bijna drie grote banken die nauwelijks konden gered worden.
  • Robert Van Damme

    6 jaar geleden
    Is dit een virtual reality game??? :) Heb altijd al dat drukke telefoneer-gedoe op die 'Muur-straat' - beurzen nogal bizar gevonden... Van één ding weet ik zéker... Als 'k ooit geld te kort kom, dan heb ik dat direct ter beschikking na één klopje... :)
  • monique dewaele

    6 jaar geleden
    14 miljard kwijtraken dat overkomt mij nooit ! :):)
  • Jean-Pierre De Clerck

    6 jaar geleden
    Laat die mannen maar los, die heeft nog geld zat.
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Dat is geen wonder kind, maar gewoon iemand die veel geluk heeft gehad. Van aandelen moet je verstand hebben (waarschijnlijk heeft hij dat wel), maar geluk is ook een enorme factor).