REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Amerikaans begrotingstekort bereikt hoogste niveau sinds 2012

Het begrotingstekort van de Verenigde Staten voor 2018 is met 17 procent toegenomen en vertegenwoordigt nu 3,9 procent van het bruto binnenlands product, tegen 3,5 procent in 2017. Dat is het hoogste niveau sinds 2012. De hogere begrotingstekort komt door hogere uitgaven aan defensie en nationale veiligheid, gecombineerd met een daling van de fiscale inkomsten door belastingverlagingen.

22 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De belastingen voor de rijken verlagen en de staat met schulden opzadelen. Dat noemt een neoliberaal beleid.
  • Kurt De coninck

    6 jaar geleden
    En china heeft de uitstaande schulden "gekocht" zodat ze hen eerst langs de kassa passeren en zo een groot zwaard van damocles op hun nek heeft
  • luc baken

    6 jaar geleden
    obama heeft de staatsschuld verdubbeld en trump moet daar nu rente op betalen . hier is dat niet anders ; links maakt de schulden en rechts krijgt de schuld
  • Johan Geyskens

    6 jaar geleden
    @ Gino De Neef, als je niet weet waarover je praat gelieve u vijandelijke en ongegronde kritiek voor u zelf te houden, Ga je eerst eens informeren, ik ben half Amerikaan en President Obama was een van de beste Presidenten van the US.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Net zoals Obama bij zijn aanstelling een enorme financiële put moest dempen zal de volgende president hetzelfde te wachten staan.