Of je nu in loondienst werkt of zelfstandig bent: de fiscus helpt je sparen
Volledig scherm
Of je nu in loondienst werkt of zelfstandig bent: de fiscus helpt je sparen © Shutterstock

Sparen én belastingsvermindering krijgen: zo sla je twee vliegen in één klap

SparenEen beetje minder belastingen betalen: dat willen we allemaal wel. Sparen voor de oude dag: wordt sterk aangeraden. Het klassieke pensioensparen kende je ongetwijfeld al, maar ook via langetermijnsparen zijn er mogelijkheden. Voor zelfstandigen is er ook het VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) en de POZ (Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen). En voor werknemers komt er waarschijnlijk volgend jaar nog een VAPW (Vrij Aanvullend Pensioen voor Werknemers) bij.

10 reacties

  • Pieter Werlo

    6 jaar geleden
    Guido: dat van "hoe meer je verdient, hoe meer belastingvoordeel" komt doordat de hogere inkomens ook meer belastingen betalen. Nogal logisch dus, de hoogste schijf is het zwaarst belast.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Fiscale cadeaus zijn voor menen met geld. Probeer als alleenstaande met 2300 bruto (1500 netto) maar te sparen. Als je rondkomt mag je blij zijn, en later krijg je en armoede pensioen erbij. Geef mensen een beter pensioen. Zelfde voor de woonbonus, gebruik dat geld beter voor mensen met een laag inkomen een huurpremie te geven. Domme fiscaliteit.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Opgelet ! Ze gaan in uw zakken zitten !!!
  • Michel De Deken

    6 jaar geleden
    Inderdaad al die aftrek van de belastingen die moet je wel terug betalen dat is geen winst maar uitstel .
  • Filiep Lapeire

    6 jaar geleden
    Moesten ze gezorgd hebben voor een pensioen dat erop trekt zou het niet nodig zijn om al deze zever te verkondigen maar ja zoals iedereen weet blijft aan al dingen ergens wel iets plakken in de zak van sommigen.