D'Arreion Toles.
Volledig scherm
D'Arreion Toles. © Facebook

Blanke buurvrouw weigert zwarte twintiger toegang tot zijn luxeflat en verliest haar job

"Wanneer je als zwarte man in Amerika thuiskomt", postte D'Arreion Toles (24) dit weekend op Facebook. Hij zette er  enkele onthutsende filmpjes bij. Een blanke vrouw van 32 weigert daarop Toles de toegang tot het luxueuze appartementsgebouw, waar hij nochtans woont. Ze volgt hem helemaal tot aan de deur van zijn flat en belt zelfs de politie. De gevolgen van haar houding, die haar werkgever als racisme bestempelde, zijn zwaar: ze is ontslagen.

40 reacties

  • Kurt Maes

    5 jaar geleden
    Deze vrouw is gwn een bewoonster zonder enige functie binnen dit gebouw en waarom zou deze man omdat hij niet blank is zich dan moeten bewijzen t.o.v. haar. Het gaat hier puur om zijn uiterlijk en dit is verkeerd. Ze ziet de man binnengaan met de sleutel en zelfs dan belt ze nog de politie.
  • Sam Bosmans

    5 jaar geleden
    Voor mij doet ze totaal niks verkeerd ...in hoeveel appartementen word er zo ingebroken ....kom op niet zeveren hé
  • Bea Touzin

    5 jaar geleden
    Ontslag is gepast hier top! En dit enkel omdat hij zwart is echt schandalig hij blijft zo kalm zou bij vele niet waar zijn hoor dus die geluk heeft ze wel gehad
  • Lore Kluwer

    5 jaar geleden
    Haar vraag was volledig legitiem. Hij had haar gewoon zijn sleutel kunnen tonen en dan was er niets aan de hand geweest. Voor wie het niet weet: tailgating, mee naar binnen glippen met iemand die wel een sleutel of badge heeft, is een vaak gebruikte tactiek. Haar achterdocht was terecht.
  • Wim Hellemans

    5 jaar geleden
    sociale controle is géén racisme, hij had gewoon kunnen laten zien wie hij was ipv dit alweer op te blazen tot iets wat het niet is. omgekeerde wereld ....