Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Energieminister Marghem tekent samenwerkingsakkoord met Duitsland om stroomtekorten in ons land te vermijden

Energieminister Marie Christine Marghem (MR) ondertekent vandaag in Berlijn een samenwerkingsakkoord met haar Duitse ambtsgenoot Peter Altmaier (CDU). Bedoeling is mogelijke stroomtekorten deze winter in ons land te helpen vermijden. Dat bevestigt de woordvoerster van de minister.

39 reacties

  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Men is bezig met de aanbouw van 3 windmolenparken op zee. Tegen 2020 zal men het equivalent van 2 kernreactoren halen. Volgens planning komen er op zee na 2020 nog 158 windmolens bij. Maar het zal volgens de meelopertjes van N(V)-Blabla niet waaien op zee zeker?
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Het energiebeleid van deze regering is catastrofaal.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Gilbert Vermeersch, Groen zegt al 20 jaar dat wij onze eigen gascentrales moeten gebruiken. Maar deze en vorige regeringen hebben beslist die te sluiten, vanwege overproductie door de kerncentrales. En zo hebben we nu niks meer ...
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Gilbert Vermeersch,welke lucht Groen zal verkopen? Niet die zever van De Wever. Die wil 2 kerncentrales OPEN houden na 2025. Vraag hem hoe hij ze DRAAIENDE zal houden. Zijn antwoord? Euh..... Vraag hem ook waarom men overal ter wereld zulke centrales sluit als deze pakweg de 40 gepasseerd zijn. Omdat ze nog goed werken? Waar gaat hij de rest of 75% van de elektriciteit halen? Fietske trappen?
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Dit bruine kolen akkoord is vooral te danken aan het nu al 4j slechte energie beleid van MR en in Vlaanderen de OVLD. Turtelboom zit in de EU en Tommelein verlaat ook het schip en wij gaan afhangen van anderen en dit met zware Eurotjes betalen. Welke lucht zal Groen nu verkopen..?