thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Eén Belg op de vijf leeft in armoede

Ruim 20 procent van de Belgen leeft in armoede. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat naar aanleiding van de internationale dag voor de uitroeiing van armoede morgen. Opvallend is dat 13,5 procent van de Belgen tussen 0 en 59 jaar in een gezin woont met een lage arbeidsintensiteit, waar dus niet of nauwelijks gewerkt wordt. Daarmee scoort ons land slechter dan het Europese gemiddelde.

133 reacties

  • Fiona Van Camp

    5 jaar geleden
    Annie smith: over welke voordelen hebt u het? Verhoogd kindergeld is niet altijd. Sociale woning is een wachtlijst van 4 jaar. Vermindering bij nutsvoorzieningen krijg je alleen als je verhoogde tegemoetkoming hebt bij de mutualiteit wat niet iedereen krijgt ook al sta je op mutualiteit. Informeer u beter voor u reageert want u gelooft in sprookjes
  • Mario Bocque

    5 jaar geleden
    De dikke heren in de Wetstraat zullen wel niets te kort komen want die zorgen voor elkaar....dikke wedde en super royaal pensioen en het zoontje mag ze opvolgen ! Politiek is een familiebedrijf geworden. Het is alleen de werkende mens hier die mekaar constant afbreken i.d.p.v. mekaar te steunen.
  • Corina Thielen

    5 jaar geleden
    Dan moeten ze naar Brussel gaan in checken en dan gelijk weer weg gaan krijgen 300 euro op rekening gestort Jan 5 keer per week grote geld put daar
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Je verdient nog net 1000 eur/mnd netto, je moet een huur betalen die ligt tussen de 350 en 550 eur, daarnaast nog gas en licht. Zie wat er over blijft om nog te eten. België is groot geworden door het Amerikaanse systeem door te voeren. Hoge werkdruk, kleine rust pause, lage lonen. De hele omzet werd op die manier de hoogte ingejaagd en de winsten daarmee ook hoger en dat jarenlang. Daarbij lagen de Belgische barea´s 20% lager dan die van omliggende landen.
  • Mario Bocque

    5 jaar geleden
    annie smith, leef maar eens van 940€ waar je tegenwoordige veel duurdere medicatie en huishuur dan nog eens moet van afgerekend worden. Dan is het geen luxe meer dat je water en elektriciteit verminderd wordt aangerekend. Eerst doen en dan kritiek geven. Ik heb ook meer dan 30 jaar gewerkt alvorens ik ziek werd. Haal gewoon die profiteurs eruit die met een slechte duim vinger, zogezegde slechte rug of teen proberen op een volle invaliditeit te geraken.