BELGA
Volledig scherm
© BELGA

‘Flitsbetalingen’ lopen vertraging op: niet meer voor dit jaar

De supersnelle betalingen tussen banken, waarbij overschrijvingen in België binnen enkele seconden op de rekening van de begunstigde staan, zijn niet meer voor dit jaar. Dat meldt bankenfederatie Febelfin. Aanvankelijk werd november 2018 vooropgesteld, maar nu is dat "begin 2019" geworden.

5 reacties

  • Inge Goderis

    6 jaar geleden
    natuurlijk gaan de banken zich niet haasten met die flitsbetalingen. Als ik geld overschrijf verdwijnt het wel direct van mijn rekening om dan 2 dagen later ineens weer te verschijnen op de rekening van de begunstigde. Maar waar stond het die 2 dagen dat het niet meer van mij was en nog niet van een ander? Juist!
  • Guy De Cuijper

    6 jaar geleden
    ik zou idd perplex staan moesten ze deze dienst idd gratis aanbieden,banken moeten kunnen verdienen,hoewel deze dienst automatisch zal gebeuren waar geen personeel aan te pas zal komen....dus betalen voor het digitaal werk.....gangsters
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Snel zijn de banken om te innen, niet om te storten. Crelan... Hypotheek op de 1ste maar als het hun uitkomt op de 30ste of zelfs de 29ste (kwestie van de bankwerkdag). Maar o wee als je geld overboekt tussen twee banken. Dan is jouw geld een aantal dagen onbeschikbaar. (Of je moet kunnen werken via het geld storten aan de ATM)
  • Wesley Kenis

    6 jaar geleden
    Nu zouden we zelfs nog extra moeten betalen om schuldeisers nog sneller hun geld te geven. Ik denk het niet dat ik daarvoor betaal. Laat de schuldeisers daar maar lekker zelf voor opdraaien. Vooral banken als Fortis zijn goed in het aanrekenen van nodeloze kosten. Wij krijgen onze diensten gratis terwijl fortis klanten 3 euro per maand mogen ophoesten voor dezelfde service. Lang leve ING dan toch
  • bjorn eeckhout

    6 jaar geleden
    Complex, complex!!! Dat maakt mijn rekening niet he!!! Als het is om onze rekening te plunderen gaat het wel supersnel!!