Westerling
Volledig scherm
© Westerling

Bacterie duikt voor het eerst op in België: boomkwekerij moet exotische boompjes vernietigen door bacterie

Een boomkwekerij in Roeselare heeft de voorbije twee weken noodgedwongen enkele tientallen exotische boompjes moeten vernietigen. Op de kwekerij was bij een routinecontrole van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) de bacterie Xylella fastidiosa – ook wel olijfboombacterie genoemd – vastgesteld. Het was de eerste keer dat de bacterie in België opdook.

6 reacties

  • censor

    6 jaar geleden
    Probeer in Canada en Australië maar eens zaden, fruit, en andere planten binnen te smokkelen, je zal het geweten hebben.....en gelijk hebben ze. In ons land staat het vol met exoten, Amerikaanse eik, Rhododendrom, Japanse kerselaar, zijn maar een voorbeeld....
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    Wat is daar exotisch aan ? Die planten staan al duizenden jaren in Zuid-Europa en tegenwoordig hebben we die allemaal in onze tuin. Bij exotisch denk ik toch eerder aan andere continenten.
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    globalisatie wordt de ondergang van de biodiversiteit
  • Andre Van Royen

    6 jaar geleden
    Met de Japanse kerselaars van het zelfde laken een broek. Die hebben ook ziektes meegebracht waaronder de kerselaars- en kriekelaars lijden.
  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    Bij de vertrek in China van de buxussen toen is ook niks vastgesteld maar in gans België staat er geen enkele buxus nog die niet aangevreten is door de buxusmot, altijd hetzelfde men voert maar in met getrukeerde attesten en de zaak is rond. En na de verkoop weet men van toeten of blazen, want dat komt niet van bij hen, da's van op een ander kwekerij dan.