Bezoekers spelen Fortnite op de gamebeurs Gameforce, afgelopen weekend in de Nekkerhal (Mechelen).
Volledig scherm
Bezoekers spelen Fortnite op de gamebeurs Gameforce, afgelopen weekend in de Nekkerhal (Mechelen). © BELGA

Ontwikkelaar Fortnite sleept valsspelers voor de rechter

Gamemaker Epic Games, ontwikkelaar van de populaire game Fortnite, sleept een paar vloggers voor de rechter. Brandon Lucas (alias Golden Modz) en Colton Conter (alias Exentric) laten in filmpjes op YouTube zien hoe ze gebruikmaken van 'cheats'. De software om vals te kunnen spelen, verkopen ze online.

8 reacties

  • Maarten Van Reusel

    6 jaar geleden
    Sry hoor maar die reacties hier zijn onredelijk, dat er gecheat kan worden is de fout van de dev's maar dat ze de software voor die cheat verkopen is eigenlijk pay to win ma je betaald niet aan de makers van de game maar aan de makers can de cheats, zie het zo: je heb zelf een zaak opgestart in het maken van drinken eb iemand anders brengt een andere smaak uit onder de naam van jouw bedrijf en hij verdient er geldt mee, zou jij die persoon gewoon laten doen?
  • Almanzo Desmet

    6 jaar geleden
    Ik begrijp dat. Cheaters en mods moet gestraft worden! Als je zelf op ps4 of op Xbox one of op pc speelt en je word hele tijd gemod of gecheat ga je dit zelf niet plezant vinden! Enkel op oude games die al zit 6 a 7 jaar oud begrijp ik dat maar nieuwe game not done.
  • Wendy Warens

    6 jaar geleden
    Jos Pros Dat zei een zuurpruim zoals u vijftig jaar geleden ook over de jeugd, in de jaren tachtig ook, idem voor de jaren negentig en die daarop volgen. Het is niet de ondergang van de jeugd want het word zelfs meer door volwassenen gespeeld. Stop met zeveren dus.
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Dus omdat hun software niet beveiligd is, gaan ze het uitwerken op de jeugd? Gaat men valsspelers straks harder bestraffen dan moordenaars en verkrachters?
  • Matthias Jerusalem

    6 jaar geleden
    Peter. Het is biet de fout van de makers. Er wordt speciaal software gemaakt door hackers die dit mogelijk maken.