ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederlands onderzoek: “E-bike niet gevaarlijker dan normale fiets”

Fietsen op een e-bike is lang niet zo gevaarlijk als tot heden werd aangenomen, meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Het risico om als elektrische fietser in het ziekenhuis te belanden is net zo groot als de kans om als gewone fietser gewond te raken bij een ongeval.

36 reacties

  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    De auto's mogen nog maar 30km/u rijden om minder zware kwetsuren te vermijden, een fiets die er tegen 45 een voetganger raakt zou geen kwaad kunnen, wat een prutsonderzoek is dit
  • Stefan Vantstraat

    6 jaar geleden
    Vanaf het ogenblik dat een helm op de fiets verolicht wordt stop ik met fietsen en komt er weer een auto extra op de baan. Je moet de keuze hebben: achter de hoek naar de bakker opnzondag, geen helm. Naar het werk op de fietsostrade... helm op. Mogen we zelf nog iets beslissen!
  • Ronny Vandezande

    6 jaar geleden
    @ Albert Hendrix In België hebben we nog veel te leren over de verkeer infrastructuur. Maar wij hebben wel jaagpaden en fietssnelwegen. Je hebt een rijbewijs en nummerplaat nodig. Meeste van die speedbies remmen korter dan een brommer en rijden even snel. Onze banden zijn 6cm breed, en dus breder dan die van een scooter. Als je er niet van kent en niet weet waarover u spreekt moet je zwijgen.
  • Werner Crols

    6 jaar geleden
    Johan Van Biesen, als die speed bike op de baan rijdt, wil dat hoogst waarschijnlijk zeggen dat hij dat wettelijk moet.
  • Arkadiusz Sekula

    6 jaar geleden
    E-bike rijdt zelf? Of door de fietser bestuurd is? Dus ja....verkeerde onderzoek... e-bike zelf op linkerkant tegen richting op tweerichting fietspad rijdt niet....