Ex-miss neemt aan gevangenis afscheid van haar vriend die cel boven werkstraf verkiest

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Filip Meert, de partner van ex-Miss België Alizée Poulicek (29), heeft zich woensdagnamiddag zelf aangeboden in de gevangenis in de Antwerpse Begijnenstraat. Ook Poulicek was erbij. De 47-jarige Meert moet zes maanden de cel in omdat hij vorig jaar tijdens een ruzie in het verkeer een autospiegel kapot trapte.

JaTi, vdaa

“De bestuurder van een Mercedes kon het niet hebben dat ik met mijn Vespa voor hem was gaan staan bij een verkeerslicht”, vertelde hij eerder in Gazet van Antwerpen. “Hij probeerde me tot twee keer toe van de weg te rijden. Ik was ziedend. In mijn woede heb ik de spiegel van zijn auto kapotgetrapt. Daarna zijn we samen naar de politie gegaan om ieder een verklaring af te leggen.”

Eerdere zaak

Het parket nodigde Meert uit voor een strafbemiddeling, maar die wees hij af, omdat hij naar eigen zeggen “weigert deals te sluiten met een instituut dat zelf de wet niet volgt”. Meert verwijst daarmee naar een eerdere zaak van achttien jaar geleden, toen hij ondanks weinig bewijsmateriaal toch 45 maanden vast zat.

“Absurd”

“Natuurlijk is het absurd om zes maanden in de cel te gaan zitten voor een kapotte autospiegel. Voor Alizée en de kinderen is dit verschrikkelijk, maar blijkbaar is dit de enige manier om aandacht te krijgen voor het dossier dat mijn leven nu al 18 jaar verpest.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen