De rij bij deze winkel in Montreal liep een heel eind door.
Volledig scherm
De rij bij deze winkel in Montreal liep een heel eind door. © AFP

Canadezen in de rij om cannabis te kopen

Canada is het eerste westerse land geworden om cannabis te legaliseren, na een verbod dat ruim een eeuw standhield. De historische hervorming werd niet alleen op gejuich onthaald door de gebruikers, maar ook door de Canadese beurs. Voor de fans van de softdrug was het wel aanschuiven geblazen.

38 reacties

  • stijn digger

    6 jaar geleden
    Na een dik eeuw is cannabis terug legaal in Canada. Het Verbod heeft veel te lang geduurd.
  • freddy depaepe

    6 jaar geleden
    en de toekomst van de jeugd is verzekert
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Geld voor die smeerlapperij en dan naar het ziekenhuis op de kosten van de sociale zekerheid als het misloopt. Maar de misdaad zal wel verminderen dat is positief.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    In ieder geval is marihuana zeer nadelig voor de gezondheid. Voor medisch reden kan dat verantwoord zijn. Kankerpatiënten krijgen ook kuren met EPO of cortizone. Dat verkort hun leven maar verhoogt de levenskwaliteit aanzienlijk voor die korte tijd dat ze nog te leven hebben.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Drug legaliseren is geen slecht idee maar te gelijkertijd zou je iedereen die drugs neemt voor terugbetaling van medische kosten moeten schorsen. We hoeven geen mensen die zichzelf willen vernietigen op ons sociaal systeem dan moeten ze maar een privé verzekering nemen, die gaan dan naargelang hun drugsgebruik massaal meer betalen maar dat is uiteindelijk hun eigen keuze.