Advocaat weigert proces te voeren in "slechtste rechtszaal van Vlaanderen"

Advocaat Walter Van Steenbrugge is niet van plan de zaak rond de zogenoemde ‘Kanaalmoord’ in de correctionele rechtbank van Dendermonde te pleiten. De raadsman verdedigt de nabestaanden van Eric Spitael, een 43-jarige man die begin 2010 in Buggenhout werd vermoord. Het proces werd op de lange baan geschoven.

mtm, bfs

De man werd in januari van 2010 vermoord en zijn lichaam werd in het kanaal gedumpt. Door de nieuwe Potpourri-wet kwam de zaak voor de correctionele rechtbank van Dendermonde in plaats van voor het hof van assisen.

Twee beklaagden stonden terecht: Yves H. (45) uit Buggenhout en Jurgen R. (40) uit Dendermonde. Zij worden ervan verdacht het slachtoffer het hoofd te hebben ingeslagen, daarna vastgebonden te hebben in plastic en vervolgens in het kanaal Willebroek-Brussel te hebben gegooid. Het lichaam van het slachtoffer kwam uiteindelijk twee maanden later bovendrijven in Wintam (Bornem).

"Te slechte akoestiek"

Advocaat Van Steenbrugge vindt een proces voor de correctionele rechtbank niet alleen niet grondig genoeg, hij ziet het ook niet zitten om in de rechtszaal van Dendermonde zijn pleidooi te houden wegens "een te slechte akoestiek". Een van de twee beklaagden bleek ook geen advocaat te hebben, en vroeg tijd om een raadsman te zoeken. De zaak werd uitgesteld naar 26 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen