Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Is dit het beste aperitiefhapje ooit? Zo maak je gepaneerde Parijse champignons

Deze Parijse champignons in een krokant en gekruid jasje met dipsaus zijn een onweerstaanbaar hapje. Als aperitief, maar maak er zeker genoeg van, want je smult er graag de volgende dag nog van!

Wat heb je nodig:
250 gr champignons
4 el bloem
1 el geraspte Parmezaanse kaas
1 el fijngehakte peterselie
4 el paneermeel
2 eieren
1 tl paprikapoeder
peper en zout
zonnebloemolie
Voor de yoghurtdip:
6 el yoghurt op Griekse wijze
2 lente-uitjes, fijngesneden
1 el gehakte munt
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Maak de champignons schoon, snij de steeltjes eraf en snij eventueel grote champignons doormidden. Meng de bloem met de kaas, de peterselie, het paprikapoeder en kruid met peper en zout. 
Stap 2: Zet drie schaaltjes klaar met de bloem, de geklutste eieren en het paneermeel. 
Stap 3: Prik een satéprikker aan een champignon, haal hem door het ei, dan door de bloem, dan weer door het ei en dan door het paneermeel. 
Stap 4: De champignon zou aan alle kanten bedekt moeten zijn. 
Doe dit met alle champignons. 
stap 5: Verhit een flinke bodem olie in een diepe pan. Leg met een lepel de champignons in de pan en bak ze goudbruin.
Stap 6: Laat uitlekken op keukenpapier. 
Stap 7: Mix alle ingrediënten voor de dip en kruid met peper en zout.
Serveer bij de krokante champignons.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel