Bart De Wever
Volledig scherm
Bart De Wever © EPA

Bart De Wever nodigt alle Antwerpse partijen opnieuw uit, behalve PVDA en Vlaams Belang

Antwerps burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever zal Open Vld, CD&V, sp.a en Groen uitnodigen voor een tweede informatieve gespreksronde met het oog op een latere coalitievorming. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt. PVDA en Vlaams Belang komen niet meer langs. De gesprekken vinden allicht pas volgende week plaats.

170 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Chris Devlaeminck, het klopt dat je geen enkele partij kunt verplichten om met het VB samen te werken. Maar je vergist je als je zegt dat het cordon opheffen een maat voor niets zou zijn; het zou N-VA wel pijn doen. Ook het mediakordon zou dan sneuvelen, wat het VB gelijke electorale kansen zou geven. En het is nu toch overduidelijk dat een stem voor de onbetrouwbare N-VA een stem voor links is.
  • lily De de smet

    6 jaar geleden
    Niet slim van u BDW om VLAAMS BELANG niet uit te nodigen, en dom dat je met hen niet samensmelt!! En eerlijk gezegd snap ik niet waarom!!!!
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Cordon of niet, men kan geen enkele partij verplichten met het VB samen te werken. De N-VA wil de PVDA er niet bij en daar is geen cordon voor nodig. Dus het cordon opheffen is een maat voor niets. VB en hun kiezers doen niets anders dan de N-VA afbreken en toch willen ze dat die met hen samenwerken? Dat hoeft de N-VA net zo min als de andere partijen. Dat er niet met het VB wil geregeerd worden is hun eigen extreme schuld. Een VB stem is een nutteloze stem.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    jan strynckx zegt: VB’ers begrijpen maar niet dat met hen regeren voor N-VA onmogelijk is. - En waarom? - js zegt: Overigens het Cordon is aanvankelijk door het VB (Karel Dillen) gewild - Gewild? Alsof een partij een cordon nodig heeft om aan de zijlijn te willen staan. -js zegt: en nu ze de last ervan beginnen te ondervinden willen ze het roer omgooien. -Die last is er altijd geweest. Door het cordon werd en wordt het VB door de media doodgezwegen (tenzij om erop te kunnen kappen).
  • Staf Vandoorne van pierre de garde

    6 jaar geleden
    Niet democratisch niet met alle partijen praten volgende nationale verkiezingen afstraffing voor dit gedrag