© Biënnale Interieur

Vijf niet te missen hoogtepunten op Interieur 2018

Vanaf donderdag staat Kortrijk vier dagen lang in teken van alles wat met interieur, architectuur en design te maken heeft, want dan vindt voor de 26ste keer Biënnale Interieur plaats. Van plan om een bezoekje te brengen aan Kortrijk Xpo en de binnenstad? Aan deze hoogtepunten kun je je verwachten.

flb

Frederik Delbart als designer van het jaar

Voor de dertiende keer op rij wordt een ontwerper van eigen bodem tot designer van het jaar bekroond. Frederik Delbart, een meubel- en productontwikkelaar pur sang, is dit jaar de laureaat. "De 30-jarige ontwerper tracht alle aspecten van vormgeving te verkennen: van het prille ontwerp tot het strategisch denken. Zijn ontwerperstaal getuigt dan ook van een onwaarschijnlijke authenticiteit", klinkt het bij Biënnale Interieur. Hij werkt voor bedrijven als Recor Home, Quincalux, Aluci, Moome, Ars Fabricandi, Van Den Weghe Items en Per/Use.

Installatie Sabine Marcelis in het Sint Maartenhospitaal

Sabine Marcelis heeft Nieuw-Zeelandse en Nederlandse roots en werkt nu vanuit Rotterdam. Haar werk situeert zich op het snijpunt tussen installaties en objectdesign. Tijdens het ontwerpproces is ze steeds op zoek naar ‘momenten van magie’ in het gebruik van nieuwe materialen en verschillende productiemethodes. Haar kenmerkende gebruik van materialen en kleuren maakt haar een van de must-watch designers van het moment. Daarnaast werkt ze ook voor klanten als Celine, Aesop, Eastpak en Vogue.

Designregio Kortrijk

Designregio Kortrijk pakt uit met 5x5, een project waarbij vijf Kortrijkse bedrijven aan telkens vijf senior en junior designers worden gekoppeld. Tijdens de Biënnale wordt het creatieve eindresultaat in primeur aan het grote publiek getoond. ESG, een spinnerij uit Spiere, ging samen met CREAX op zoek naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden met hun garen. eSafe bracht samen met Studio Dott in kaart wat de toekomst van pakketbrievenbussen kan brengen. AVC en Roel Vandebeek bogen zich over flexibele wandoplossingen. eXmedical kwam samen met Verhaert op de proppen met een brace die door middel van warmte spierherstellend werkt. Ontwerpbureau Yellow Window ging op zoek naar de nieuwe leduithangbord voor Q-lite.

Adam Nathaniel Furman (als deel van de Landmarks)

Adam Nathaniel Furman is een kunstenaar en ontwerper uit Londen, opgeleid als architect en beeldend kunstenaar. Zijn werk is vaak geïnspireerd door architectuurgeschiedenis, verbeelding en de communicatieve kracht van architectuur. Zijn werk gaat van architectuur en interieurvormgeving tot sculpturen, installaties, journalistiek en productdesign. Zoals Furman zelf zegt, is hij een fervent verzamelaar: hij blijft zijn onderwerp onderzoeken tot hij niet meer kan. Het is dit evenwicht tussen bijna obsessieve research en de vrolijke, kleurrijke vormgeving dat zijn werk onderscheidt van anderen. Zijn negen meter hoge Lumalisk is een van de eye-catchers in de expo.

Lezing Giovanna Castiglioni op vrijdag om 11.30 uur

De iconische ontwerpen van Achille Castiglioni zijn ondertussen een onmisbaar deel van het collectieve designgeheugen geworden. Dit jaar wordt de honderdste verjaardag van deze Milanese maestro herdacht. "Op vrijdag 19 oktober vertelt zijn dochter en het hoofd van de Fondazione Castiglione, Giovanna Castiglione, over het prachtige oeuvre van haar vader tijdens een evenement dat ongetwijfeld een heel interessant moment wordt voor architecten en designliefhebbers", klinkt het.

Meer info: www.interieur.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer