Steekt de scheve toren van Pisa straks uit het water?
Volledig scherm
PREMIUM
Steekt de scheve toren van Pisa straks uit het water? © Getty Images

Van Venetië tot de toren van Pisa: overstromingen door zeespiegelstijging bedreigen werelderfgoed

de VolkskrantVenetië, de toren van Pisa en de middeleeuwse stad Rodos. Deze en nog 34 andere locaties op de werelderfgoedlijst van Unesco lopen komende eeuw risico op schade door overstroming. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van klimaatwetenschappers.

13 reacties

  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Dit lees ik al sinds, en dat is lang geleden, mijn jonge jaren, ooit zal het wellicht gebeuren ook maar het paniekvoetbal er rond is al lang geen nieuws meer en eerder saai geworden.
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Venetië en Pisa zakken vandaag weg omdat de hele landmassa daar daalt. Daarnaast brengt de Po enorme hoeveelheden slib aan. Met zeespiegelstijging (30 cm op een eeuw) heeft dat weinig te maken...
  • Martin Meuris

    6 jaar geleden
    Wij zullen dat hier eens rap oplossen door de dieselprijs te verhogen in België. Laat ze in de rest van de wereld nog maar enkele miljarden mensen er bij kweken dat is geen probleem blijkbaar.
  • Mario Roman

    6 jaar geleden
    Hoe kunnen ze dat nu weten, ze kunnen het weer nog niet voorspellen voor een dag ver. Zie deze week : het ging zondag regenen, het was heel warme dag, ging dan maandag regenen, geen spatje water gezien en nu gaat het donderdag regenen,
  • Yves De Groote

    6 jaar geleden
    Het "wegzakken" van Venetië is, volgens de geschiedenis, al begonnen rond 1500 door het verleggen van 3 rivieren. Later, 20e eeuw werd een diepe vaargeul gegraven. Zeggen dat het allemaal de schuld is van de mens klopt wel, maar het is blijkbaar niet het wegsmelten van het ijs dat de hoofdschuldige is.