Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). © Photo News

Bourgeois vraagt Reynders Spaanse ambassadeur op matje te roepen, maar die weigert, ook Michel ziet “geen diplomatiek conflict”

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) gevraagd om de Spaanse ambassadeur op het matje te roepen na het diplomatieke incident rond Jan Peumans. Gisteren verbrak Spanje de diplomatieke banden met Vlaanderen. Maar Reynders is dat niet van plan, zegt zijn woordvoerder. Ook volgens premier Charles Michel (MR) is er geen diplomatiek conflict.

89 reacties

  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    Marc Baeyens correctie. Die verdeeldheid van separatisten moet eruit of Belgie wordt verdeeld in meerdere bananenrepublieken
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Weeral een teken van onze twee divergente gemeenschappen, culturen en democratieën. Er moét werk gemaakt worden van de splitsing van de federale staatsstructuren of ons land wordt echt een bananenrepubliek die naam waardig.
  • Andre Poelmans

    6 jaar geleden
    Theo Collewaert, 100% akkoord. En het is Puig D. zijn partij die deze grap bekostigd(e) En goed om te weten is dat het serieus rommelt binnen zijn partij. Dat deze “sponsoring” moet ophouden. Ik denk dat N-VA meer begaan is met Cataluña dan 60% van de catalanen die GEEN onafhankelijkheid willen !
  • Andre Poelmans

    6 jaar geleden
    Engelbeen , catalen hun eigen geld ? Besef jij goed dat Spanje de industrie heeft helpen opbouwen in Cataluña ? Besef jij wel goed dat de catalaanse president het dubbele salaris heeft van de voormalige president Rajoy ? Besef jij goed dat meer dan 50% tegen onafhankelijk waren, en nu nog veel meer!! Waar zit je nu met je democratie ? Info: villa in Waterloo kost 4000€ Van Puig. Zijn eigen partij ligt in rep en roer.... Eerst goed informeren ....
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Wernet Brusselmans: wil je aub in jouw naam spreken en niet over alle vlamingen over de president van de poppenkast. Noch bourgeois noch de spaanse separatisten zijn een democratische bende.