Lieven Samyn
Volledig scherm
© Lieven Samyn

Tractor rijdt over wielertoeristen: één dode en één zwaargewonde bij tragisch ongeval in Ardooie

BinnenlandIn Ardooie is deze namiddag rond drie uur een tragisch ongeval gebeurd waarbij een wielertoerist op leeftijd om het leven is gekomen. Samen met vijf andere fietsvrienden profiteerde de man van het mooie weer om er op uit te trekken. 

59 reacties

  • Bram Moordtgat

    5 jaar geleden
    Veel mensen kennen de regels niet aan de reacties hier te lezen. Een groep fietsers dient 2 aan 2 te rijden in gesloten peloton en dus NIET achter elkaar. Vanaf 15 fietsers dienen zei ook de weg te gebruiken en niet het fietspad.
  • Android Roots

    6 jaar geleden
    bert vanpoucke , een tip die een politieagent gaf : stilstaan , motor uitdoen en afwachten , tot ze zelf moeten uitwijken om door te geraken en dan zijn zij de daders indien iets gebeurt en is de auto de zwakkere op dat moment
  • Freek Lefebure

    6 jaar geleden
    Ik rij zelf ook met de tractor en moet ook geregeld op de rem gaan omdat sommige wielertoeristen denken dat ze de weg voor hun alleen hebben. Sterkte voor familie en vrienden van de wielertoerist maar zeker ook voor de tractor bestuurder die dit voor de rest van z'n leven moet meedragen...
  • Bert Vanpoucke

    6 jaar geleden
    Wanneer gaan wielertoeristen eens leren achter elkaar rijden ! Vorige week een groep gekruist op een smalle weg . Niet willen achter elkaar gaan rijden, heb een ferm stuk in de berm moeten uitwijken ! Int school altijd geleerd om steeds achter elkaar te rijden !!
  • Julien Letschert

    6 jaar geleden
    Peter Nols...ik wandel heel wat kilometers af in de natuur en op zulke wegen, en wat je dan ziet bij fietsers zoals jij grenst aan het ongelofelijke. Dan eis ik ook wapendracht voor de wandelaars. Wielertoeristen denken nog steeds dat de hele weg van hun alleen is.