REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Facebookaandheelhouders willen Zuckerberg weg als voorzitter van raad van bestuur

De dubbelrol van Mark Zuckerberg bij Facebook ligt opnieuw onder vuur. Zuckerberg is zowel topman als voorzitter van het bedrijf achter het sociale netwerk. Vier belangrijke institutionele beleggers hebben zich nu achter een voorstel van de activistische aandeelhouder Trillium Asset Management geschaard waarin gevraagd wordt dat hij aftreedt als voorzitter.

8 reacties

  • Francis smet

    6 jaar geleden
    @jos dedecker, iemand die geld wil verdienen door niets te doen en ander oplossingen laat zoeken. ( dat is een aandeelhouder :-) .
  • Ronny Deckers

    6 jaar geleden
    Zuck is een visionair. Net als bv Lernout en Hautspie waren. Maar daarom ben je nog geen CEO. Ik begrijp dat het moeilijk is om je geesteskind in andere handen te geven, maar voor velen van hen zou dit juist verstandig zijn. Als voorzitter heb je nog de nodige impact op je bedrijf.
  • Ludovic De Beuckeleer

    6 jaar geleden
    het is enkel waard wat de zot eraan wil geven. voor mij mag die arrogante kerel gerust opstappen en mag het bedrijf minder dominant worden. zal de jeugd zeker ten goede komen want niemand praat nog op de gewone manier door dat ding dat facebook noemt.
  • Filip Vanlaeken

    6 jaar geleden
    Zuckerberg en Jobs zijn onderkruipers : ze maken miljardenwinsten maar betalen bijna geen belastingen. Dat is moreel laakbaar vanuit verschillende hoeken. Er moet heel dringend een wet komen waarbij een land als België, of de EU, deze parasieten zwar kan aanpakken : miljardenboetes of zelfs gewoon de site platleggen of verkoop verbieden. Verbied hem ook maar toegang tot Europa.
  • evelyne dewulf

    6 jaar geleden
    in tegenstelling tot Bill Gates steekt zuckerberg geen cent in sociale projecten, ontwikkelingshulp, natuurbehoud, duurzaamheid en dergelijke. alles moet in zijn eigen zak verdwijnen. zo te zien aan de foto's heeft hij een doktersbezoek nodig...