EPA
Volledig scherm
© EPA

Chinese miljoenenstad wil kunstmaan ruimte in schieten om ’s nachts straten te verlichten

WetenschapDe Chinese miljoenenstad Chengdu heeft plannen om een kunstmatige maan in een baan om de aarde te brengen. Dat melden Chinese nieuwsmedia. De kunstmaan zou acht keer sterker schijnen dan onze natuurlijke maan en ’s nachts een oppervlakte kunnen verlichten met een diameter van 10 tot 80 kilometer.

15 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Dirk De Smet,de uitstoot in China is deels aan te rekenen voor het westen omdat net die landen hun goederen in China laten produceren.Dus realiteit=outsourcing CO-2 uitstoot door het westen op rekening van China.De waarheid heeft ook haar rechten...
  • dirk de smet

    6 jaar geleden
    nu nog een co2 zuiger voor china die alles wegzuigt en naar belgie blaast ,om ons te doen betalen voor onze geproduceerde co2,na china volgen de anderen ook wel en tomelijn gaat een filterken steken en zijn windmolens doen draaien om het te veel naar de zee te drijven,een echte klucht film dus
  • Kirsten De Laet

    6 jaar geleden
    Het moet niet gekker worden, denk eens aan de slapeloosheid bij mens en dier en aan de zware gevolgen voor dieren waaronder vogels en zoogdieren. Ik zou net het tegenovergestelde willen adviseren, doof alle verlichting 's nachts. Is erg duur en totaal nutteloos. Mensen moeten nu al 24 uur per dag leven en werken, moet dat dan binnenkort 48u worden?
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Het recht op duisternis ! Daar heeft ieder mens behoefte aan en het zit in de natuur van mens en dier. Ik denk ook aan al die sterrenkijkers, met of zonder instrumenten ,die dit door kunstlicht onmogelijk wordt gemaakt.
  • Roger Roels

    6 jaar geleden
    Een verdoken wapen denk ik eerder