De roker wordt definitief een paria in Nederland. Met een pakket aan verregaande maatregelen wordt ingezet op een volledig rookvrije generatie.
Volledig scherm
De roker wordt definitief een paria in Nederland. Met een pakket aan verregaande maatregelen wordt ingezet op een volledig rookvrije generatie. © thinkstock

Nederland neemt verregaande maatregelen om roken te bannen

De roker wordt definitief een paria in Nederland. Met een pakket aan verregaande maatregelen wordt ingezet op een volledig rookvrije generatie. Dat meldt De Telegraaf.

138 reacties

  • robert dumortier

    6 jaar geleden
    ik ben niet roker we leven toch niet in een dictatuur of is het daar waar ze naar toe willen begin eerst met alle legermateriaal weg dat zal al heel veel verse lucht geven en minder doden dan de sigaret geen wapens meer leveren spaart iedere dag duizenden doden maar daar doen ze niks aan!
  • Jo Armando

    6 jaar geleden
    Invoeren via luxemburg,er is geld te verdienen
  • Dirk Zwartenbriek

    6 jaar geleden
    25€ per pakje en de diesel terug onder 1€ /l da is pas een deal
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Ik haat rook van rokers, maar als die mensen het ver van mij en mijn familie doen, heb ik er geen probleem mee. Waar de moraalridders niet aan denken is dat de kostprijs van een pakje sigaretten voor 80% bestaat uit allerhande taksen. Als deze wegvallen zal het van ergens anders moeten komen, de niet rokers dus, zoals ik en mijn familie.
  • Jeroen G'bois

    6 jaar geleden
    Dit geldt voor alle tabaksproducten. Waarom valt de e-sigaret ook onder de noemer tabaksproducten? Heeft totaal niks met tabak te zien. Deze maatregel is duidelijk enkel bedoeld om de staatskas te spijzen en niet om de gezondheid van de bevolking te sparen. In t Verenigd Koninkrijk wordt de e-sigaret terugbetaald door t ziekenfonds. Men zou daar beter een voorbeeld aan nemen!