© Scotch & Soda FW18

Zo draag je 1 kostuum op 5 verschillende manieren

Draag je tijdens de week al genoeg stijve maatpakken en wil je in het weekend wat meer casual maar toch nog chique voor de dag komen? Tover je ‘werktenue’ om tot een hippe variant en draag je kostuum eens op een meer relaxte manier. Wij geven je 5 tips om stijlvol én cool naar dat ene feestje te gaan.

Cityfashion

1 kostuum, 5 outfits

Het leuke aan een kostuum is dat je elk deel ervan apart kan dragen. Dat is dan ook meteen dé manier om een hedendaagse touch te geven aan je pak. Maak je keuze uit de broek, blazer, het hemd, de das of schoenen en ga ermee aan de slag.

1. De broek

De pantalon van een kostuum gaat perfect samen met een sweater met boothals. Wit sneakertje eronder en je hebt de perfecte herfstlook.

2. De blazer

Met een coltrui blijf je er classy uitzien én het houdt je warm op koude dagen. Schuif je hemdje dus een keer aan de kant, bespaart je meteen ook wat strijkwerk.

3. Het hemd

Heb je er ooit al gedacht iets anders te dragen over je hemd dan een blazer? A-ha! Een suède jasje, trenchcoat of leren biker geven je formele look meteen een moderne twist.

4. De das

Hou je van een das maar vind je de combinatie van een hemd en das wat te zakelijk tijdens het weekend? Gooi er dan een dun pulletje met V-nek over zodat je enkel het bovenste deel nog ziet. Geeft meteen wat meer nonchalance.

5. De schoenen

Grote kans dat je deze al kende: kostuumschoenen horen niet enkel thuis onder een maatpak, ze zijn net zo leuk onder een jeans of hippe chino.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer