AP
Volledig scherm
© AP

“Er is geen God”: Stephen Hawking stuit gelovigen nog een laatste keer voor de borst in zijn nieuw boek

Zelfs na zijn dood weet de grote Stephen Hawking nog een laatste boek te publiceren. In zijn boek ‘De antwoorden op de grote vragen’ bespreekt de natuurkundige onder andere zogenaamde ‘supermensen’ maar ook de vraag of een God kan bestaan.

63 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    ...de kwiklaag van de spiegel is nog intact freddy depaepe ? Tegenwoordig ook god in 't klein op zijn smalst via smartphone schermpje !
  • freddy depaepe

    6 jaar geleden
    er is maar één god en dat is diegene die ik in de spiegel zie als ik smorgens uit mijn bed kom met die gast kan ik tenminste klappen, al de rest is onzin
  • Marc Wouters

    6 jaar geleden
    Waarom zouden we al die dingen geloven van een god? Ik heb die god nog niet gezien, het eerste fragmentje bewijs ontbreekt volledig. Je kan net zo goed geloven dat we de Sims zijn in een geavanceerd computergame. Of dat er 27 goden zijn die alles geschapen hebben. Op wat je kan geloven staat werkelijk geen limiet. Maar wat ben je ermee als je er niets van in de praktijk ziet? Er zijn letterlijk 10.000 religies in de wereld. Welke is de juiste? Ze denken het allemaal van de hunne.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Peter Bonacasa, nee, wetenschap beoefenen houdt in dat je bewijzen voorlegt, en dat doen ongelovige wetenschappers nu net niet als het gaat over het ontstaan der dingen. Geloven is geloven, niet één gelovige wil het bestaan van God verklaren. Het enig wat ik wil verklaren is dat de abiogenese en de macro-evolutietheorie zwanger zijn van anomalieën en onwetenschappelijke stellingen.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Gino Denil, Gods bestaan is eeuwig, geen begin en geen einde. God schept uit het niets, Hij is de Schepper van tijd, materie en ruimte, dat is nu eenmaal geloof. Wetenschappelijk gezien is het ontstaan van iets zonder die drie elementen pure onzin. Toch weerhoudt jou dat er niet van om het predicaat wetenschappelijk te geven aan een theorie die het ontstaan der dingen doet gebeuren zonder die drie elementen.