© Gil Plaquet

Nieuwe Grote Verkeersquiz afgetrapt: hoe goed is jouw kennis van het verkeer?

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts geeft donderdag de aftrap voor De Grote Verkeersquiz, een online wedstrijd waarmee je op een speelse manier je verkeerskennis kunt bijspijkeren én mooie prijzen kan winnen.

inke

“Mensen op een leuke en laagdrempelige manier iets laten bijleren over veilig verkeersgedrag, dat blijft nog steeds de doelstelling van De Grote Verkeersquiz”, zegt minister Ben Weyts. “Met meer dan 115.000 deelnemers in 2017 is het duidelijk dat de quizformule heel wat weggebruikers blijft aanspreken.”

Uit de resultaten van vorige editie bleek dat de verkeerskennis van de gemiddelde Vlaming nog een stuk beter kan: gemiddeld werden slechts 64% van de vragen over algemene verkeersregels correct beantwoord, voor vragen over verkeerstekens lag het gemiddelde op 68%.

“We voeren de strijd voor minder verkeersslachtoffers op vele fronten. Zo willen we ook dat iedereen levenslang blijft bijleren over verkeersveiligheid”, aldus nog Weyts. “Vroeger was het behalen van je rijbewijs het eindpunt van je leerproces, maar die tijd is voorbij. De Grote Verkeersquiz is een leuke en laagdrempelige manier om jezelf eens op de proef te stellen.”

We filterden vijf vraagjes uit De Grote Verkeersquiz. Test hier hoe goed jouw kennis is:

De Grote Verkeersquiz is een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) in samenwerking met de Vlaamse overheid en het Waals Gewest. Meespelen kan tot en met 18 november op www.degroteverkeersquiz.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER