BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bulgaarse truckers krijgen schadevergoeding van 236.000 euro: “Beslissende stap in strijd tegen sociale dumping”

Zeven Bulgaarse truckers die een procedure wegens sociale dumping hadden aangespannen, hebben van de arbeidsrechtbank in Hasselt gelijk gekregen. Ze hadden klacht ingediend tegen hun opdrachtgever RMT uit Tessenderlo. Ze eisten het verschil met het Belgisch loon, waarop ze meenden recht te hebben. De zeven chauffeurs kregen in totaal 236.000 euro, plus intresten, toegewezen. 

30 reacties

  • dominique castelein

    5 jaar geleden
    er zal een regen van faillissementen komen en een stijging van de prijzen met minimum 20%,wat zullen de bonden dan zeggen,het leven is te duur,de mensen verdienen niet genoeg,binnenkort automatische auto's waar geen volk nog aan te pas komen,we gaan Venezuela achterna
  • Luc Janssens

    5 jaar geleden
    Illustreert nogmaals de onbekwaamheid van de volgevreten EU-politici.
  • herman de genst

    5 jaar geleden
    Die truckers werden echt niet in dienst genomen om hun kennis maar wel omdat ze spotgoedkope werkkrachten waren , dus zoiets als mensenhandel . maar anderzijds zijn werkgevers die geen vreemdelingen in dienst nemen strafbaar ? men moet dringend eens weten wat men wil . natuurlijk als ik de lonen lees , schandalig , als dit in alle sectors gaat gebeuren werkt er straks niet 1 belg meer , dus eigen volk laatst .
  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    En de bouw dan?Vol met oostblokkers en dik onderbetaald.Er is hier een werf naast de deur,nog nooit controle gezien?
  • dirk saenen

    5 jaar geleden
    pyrrusoverwinning. Als dit bevestigd wordt, dan gaan alle Belgische transporteurs eraan wegens niet concurrentieel. En verliezen héél véél mensen hun job. Maar dàt willen de vakbonden graag, want dan passeren zij weer aan de kassa.