Christoph D'Haese in het stembureau zondag.
Volledig scherm
Christoph D'Haese in het stembureau zondag. © Rutger Lievens

N-VA Aalst bereid tot gesprek met Vlaams Belang, “maar we gaan niet met hen besturen”

In Aalst houdt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) alle mogelijkheden open om een rechtse coalitie op de been te brengen. N-VA steeg bij de verkiezingen 2 procentpunt en kijkt naar CD&V en Open Vld, die beiden hebben verloren. Maar indien morgen geen vooruitgang geboekt wordt in de coalitiegesprekken, komen mogelijk andere partijen aan zet. Ook met Vlaams Belang, dat zondag ook forse winst boekte, wil D’Haese praten. “Maar met hen besturen is uitgesloten.”

131 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Hang het cordon hoog in een boom. Dan smelt de NVA als sneeuw voor de zon: en dat weet De Wever maar al te goed.
  • Urbain Schuermans

    6 jaar geleden
    dit is dus weereens democratie
  • Dave Janssens

    6 jaar geleden
    Kijk ik ben een Belg, anti vlaams-nationalisme en anti-nationalisme in het algemeen maar van één ding ben ik een voorstander. Hef het cordon sanitair op en laat ze het zelf oplossen. Wanneer de laatste dertig jaar iets hebben bewezen dan is dat wel dat sommige dingen contra productief zijn en andere hopeloos. Wie niet voelen wil moet leren. Mensen worden geacht verantwoordelijkheid te dragen voor de dingen die ze doen, ook de stem die ze uitbrengen. Vanop de zijlijn staan brullen kan iedereen.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Chris Devlaeminck, je vergist je als je zegt dat het cordon opheffen geen verschil zou uitmaken; het zou N-VA wel pijn doen. Ook het mediakordon zou dan sneuvelen, wat het VB gelijke electorale kansen zou geven ten koste van N-VA. En het is nu toch overduidelijk dat een stem voor de onbetrouwbare N-VA een stem voor links is.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    "We gaan niet met hen besturen" ! Begint die N-VA nu reeds campagne te voeren ? Voor het Vlaams Belang ? Dat is niet moe zijn, Bart. Dat is de "aftakeling" die ingezet is.