Belg die in grot woonde op Ibiza dood teruggevonden

© Tom Palmaers

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een 68-jarige Belg die in een grot woonde op het Spaanse eiland Ibiza, is gisteren dood aangetroffen. Volgens de politie gaat het om een natuurlijk overlijden maar een autopsie moet daar uitsluitsel over geven.

tg

Wandelaars vonden dinsdagavond in het bergachtige natuurgebied Ses Balandres nabij het toeristische plaatsje Santa Agnès De Corona een naakt mannenlichaam. De politie werd er bijgehaald en ook een wetsdokter kwam ter plaatse. Die vond op het eerste gezicht geen uitwendige tekenen van geweld maar kon wel zeggen dat het slachtoffer al minstens 48 uur eerder was overleden.

Afgelopen weekeind stormde het erg op Ibiza maar het is niet duidelijk of er een mogelijk verband is tussen zijn dood en het noodweer.

Opvallend was dat de man naakt was en geen papieren bij zich had.

Bewoners van het dorp herkenden hem vrij snel als F.P.A., een 68-jarige Belg die al geruime tijd in een grot woonde in de buurt. Hij had het berghol helemaal ingericht en de wanden gedecoreerd met muurtekeningen. Volgens de Spaanse Guardia Civil leefde hij er in erg primitieve omstandigheden.

Gisteravond bevestigde Michael Mareel van de FOD Buitenlandse Zaken het overlijden van onze landgenoot. “We hebben de familie vanmiddag ingelicht”, klonk het.

De Franstalige man zou volgens Spaanse media al tientallen jaren op Ibiza gewoond hebben. Hoe lang hij in de grot woonde en waarom, is voorlopig niet duidelijk.

Omdat de vindplaats in een zo afgelegen en moeilijk bereikbaar gebied ligt, hadden brandweer en civiele bescherming bijna drie uur nodig om hem het lichaam over te brengen naar het plaatselijke ziekenhuis voor een autopsie. De resultaten daarvan zijn wellicht pas morgen bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen