ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Ziek zijn is geen optie voor zelfstandigen: “Niet werken betekent geen inkomen”

Zelfstandigen kunnen wel tegen een stootje, dat is bekend. Maar ook cijfers tonen het nu aan. Twee op de drie (65 procent) van de zelfstandigen in hoofdberoep blijven meestal aan het werk, zelfs als ze ziek zijn. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstverlener Acerta bij 2.561 zelfstandigen. Bijna 40 procent (38,8) blijft zelfs altijd aan het werk, ook al zouden ze onder de wol moeten kruipen.

19 reacties

  • Christel Vaneerdewegh

    6 jaar geleden
    Ge kunt u ook voor 1500€ in de maand in een fabriek gaan werken en u elke dag laten afzeiken door een baas die nul komma niks respect heeft voor zijn werkvolk...
  • Jan De Schutter

    6 jaar geleden
    Bij de meeste zelfstandigen is het alleen maar geld dat telt... en zoveel mogelijk inbrengen om geen belastingen te betalen...
  • Filiep Lapeire

    6 jaar geleden
    En ja wie ziek is kan thuisblijven als werknemer en word vanaf dag 1 betaald door de werkgever, op zich geen probleem maar doordat er nu moet betaald worden vanaf dag 1 komen de ziekte briefjes binnen aan de lopende band.
  • Cris borms

    6 jaar geleden
    Is voor de onthaalouders ook het geval. Wij mogen niet ziek vallen, want hebben dan ook geen vergoeding Alsook als de kindjes ziek zijn hebben wij ook geen vergoeding voor dat kindje die dagen. Wij zouden oon graag een werknemerstatuut willen verkrijgen. Maar na vele jaren is dit nog steeds niet het geval.
  • Sarah Vantorre

    6 jaar geleden
    Pierre , Als je een drukke winkel hebt zonder personeel die 13,5 uur per dag open is kun je echt geen half uurtje liggen hoor als je ziek bent . En met een dag sluiten verlies je zodanig veel geld dat je wel moet werken. Zelfs na mijn trombose ben ik een week later terug moeten starten. Waar de dokter anderhalve maand het minimum vond . Maar je hebt geen keuze. De zaak moet open blijven of je geraakt direct in financiële problemen . Het is wettelijk gewoon slecht geregeld.