Groen-voorzitter Meyrem Almaci
Volledig scherm
Groen-voorzitter Meyrem Almaci © BELGA

Vlaams Belang sleept Groen-voorzitster Meyrem Almaci voor rechter wegens laster

Het Vlaams Belang heeft een klacht ingediend tegen Groen-kopstuk Meyrem Almaci. Dat melden de kranten van Mediahuis. Aanleiding zijn de uitlatingen van Almaci in het kopstukkendebat op Eén. De voorzitster van Groen had Vlaams Belang als racistisch ­bestempeld, maar dat vond Van Grieken "gratuit en lasterlijk".

451 reacties

  • Filip De Meuter

    6 jaar geleden
    Bij die linksen is tegenwoordig alles wat hun visie niet is racistisch , extreem , discriminerend , maar de stem van 100.000den gewoon negeren is democratisch ?! Dat het maar vlug mei 2019 is , een links beleid dat niet-Belgen op de eerste plaats zet moet afgestraft worden , onze minder bedeelden, gehandicapten, sociale woningen... moeten eerst geholpen worden ! Geschat begrotingstekort 2019 : 8,2miljard euro - jaarlijkse immigratiekost : 7,2miljard euro , hoeft geen verdere commentaar !!
  • Carlo Blanckaert

    6 jaar geleden
    Het is symbolisch. Die groenen snappen het weeral niet. Man wie heeft daar nu toch weeral op gestemd.
  • jan verbruggen

    6 jaar geleden
    Dat een partij jarenlang discriminatie en racisme hoog in haar vaandel voert en zich afficheert met de slogan 'eigen volk eerst' , daarna zijn door zichzelf geprofileerde imago wil gaan aanvechten voor de rechter, getuigt ofwel van domheid, ofwel van verregaande decadentie en misplaatste brutaliteit.
  • daniel moniez

    6 jaar geleden
    er had nooit ne cordon mogen zijn, had vlb mee geregeerd,was beter of minder geworden,? nu heeft iedereen raden naar....................
  • Robby Kessen

    6 jaar geleden
    Groen is evenals het VB een extreme partij, maar zij zijn toegelaten en mogen andere beledigen.
  1. Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten
    58

    Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten

    Het KMI vaardigt morgen code geel uit voor hevige windstoten. In het binnenland moet rekening worden gehouden met snelheden van 65 tot 75 km/u, aan zee wordt het nog een tikje feller (tot 80 km/u). De waarschuwing geldt voor het hele land, van 9 tot 21 uur. De voorspelling voor de komende week ziet er vooral nat uit. “Het is nog geen lente, maar de temperaturen gaan toch al de goede richting uit”, stelt onze weerman Frank Duboccage. De FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd.
  2. Marc Coucke lanceert energiecontract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoopste? Wij deden de vergelijking
    PREMIUM
    1

    Marc Coucke lanceert energiecon­tract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoop­ste? Wij deden de vergelij­king

    EnergyVision, de energieleverancier waarin ook Marc Coucke investeert, lanceert als eerste in Vlaanderen een energiecontract waarbij de stroomprijs gedurende tien jaar vastligt. Voor de zonnestroom van de panelen die het bedrijf gratis op jouw dak legt, betaal je zelfs 30 jaar hetzelfde “extreem lage tarief”. “Uniek ter wereld”, aldus CEO Maarten Michielssens. Een gezin zou zo tot 300 euro per jaar besparen. Hoe werkt het? Voor wie is het interessant of voor wie juist niet? En wat als je eerder wilt opzeggen? We vragen het aan Mijnenergie.be en aan Testaankoop.