Mercurius.
Volledig scherm
Mercurius. © thinkstock

Satellieten moeten geheimen van Mercurius ontrafelen

RuimtevaartTijd voor een bijzondere ruimtemissie naar de planeet Mercurius: een Europese satelliet zal in de nacht van vrijdag op zaterdag -om 3.45 uur Belgische tijd- gelanceerd worden vanuit Frans-Guyana. Tegelijkertijd reist een Japanse satelliet mee, samen zullen ze de planeet onderzoeken.

6 reacties

  • Marc Puystiens

    6 jaar geleden
    Mi en Ricardo, weet dat je hier kan reageren door diezelfde wetenschap. Weet dat alles wat je gebruikt in je dagelijks leven door die wetenschappers is ontwikkeld, jawel, alles!. Zonder liep je nog rond met....neen, zonder knuppel.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Spannend, dat zal onze kennis, ook van de aarde, zeker vooruit helpen.
  • Erik Van de Velde

    6 jaar geleden
    @Mi Janssens, er zijn momenteel acht (8) actieve marsmissies. Er zijn 2 missies onderweg en in 2020 zijn er nog eens 5 internationale marsprojecten gepland. Niet zo moeilijk om even de 'facts' te checken. Wat centen betreft: de totale kosten van deze initiatieven samen... bedragen een stuk minder dan het persoonlijk kapitaal van de rijkste Belg. Relatief, niet? Overigens: de aarde is ook het onderwerp van ruimtevaartstudies.
  • Tim Provost

    6 jaar geleden
    @Mi Janssens, er worden al miljarden geïnvesteerd in het bestuderen van onze aarde vanuit de ruimte. Daarbij levert exoplanetair onderzoek ook een enorme hoeveelheid aan informatie (kijk naar het uit de hand gelopen broeikaseffect op venus). Als laatste punt wordt er ook nog eens 10x al is het geen 100x meer uitgegeven aan het militair budget in de USA
  • Ricardo Cours

    6 jaar geleden
    Mi, kan je geen ongelijk geven. Maar wetenschappers geven nu eenmaal graag geld uit aan zaken waar de mensheid nu nog niks aan heeft.