"Zelfs met het kleinste budget kan je beginnen knabbelen aan je energiefactuur. Het belangrijkste is dat je eerst voldoende inzicht krijgt in je totaalverbruik", stelt Paul De Vylder.
Volledig scherm
"Zelfs met het kleinste budget kan je beginnen knabbelen aan je energiefactuur. Het belangrijkste is dat je eerst voldoende inzicht krijgt in je totaalverbruik", stelt Paul De Vylder. © Gettyimages

Energiefactuur wordt eenvoudiger: “Bedoeling is om mensen meer inzicht te geven in hun verbruik en kostprijs”

De energiefactuur wordt eenvoudiger. Ze zal beperkt worden tot twee bladzijden. Om vergelijkingen makkelijker te maken, zullen de leveranciers de verplichte gegevens moeten weergeven in samenhorende rubrieken. 

38 reacties

  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    "Wij willen de komende vijf jaar geen nieuwe belastingen" zei Rutten in 2014. Hoe komt het dan dat we de ene tax na de andere te verwerken krijgen? Elektriciteit, gas, diesel,enz. Wij gelooft die leugenaars nog?
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Mijnheer Dommelein hoe meer zicht dat ik krijg op mijn factuur hoe meer zin dat ik krijg om te kotsen. Kosten voor distributie en allerlei taksen en heffingen, van verschillende overheden. Stroomprijs is goedkoop maar het overheidsbeslag véél te groot. Gelegaliseerde diefstal is het, niets minder.
  • jos duriau

    6 jaar geleden
    Voor mij is het klaar als water , minder verbruiken en toch meer betalen.
  • Lut Reyskens

    6 jaar geleden
    Eenvoudiger....ja ....en duurder ,maar dat is schijnbaar niet erg...
  • Anne Callebaut

    6 jaar geleden
    De factuur moet niet eenvoudiger worden ze moet goedkoper worden.