Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Op zoek naar een ‘topjob’? Dan klop je best bij de overheid aan

De openbare sector is koploper als het gaat over de kwaliteit van het werk. Dat blijkt uit een studie (2016) van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). In de post- en telecomsector is het aandeel van die 'topjobs' het laagst.

5 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Bij de overheid zijn dat de dienstchefs en directies. Al de anderen mogen hun werk er bij doen en hun hielen likken. Natuurlijk zijn dat topjobs.
  • Jan hertogs

    6 jaar geleden
    Na 38 jaar in de privé wil ik gerust de komende 7 jaar naar de overheid! en binnenkort wordt het nog een als zwaar beroep benoemd! Ze mogen mij bellen! Ik presteer dan ook nog 150%
  • tom philips

    6 jaar geleden
    vanzelfsprekend dat die ambtenaren een zogezegde topjob hebben, ... helemaal geen werkdruk, veel ziektedagen, veel vrij, rustig tempo, amper controle of verantwoording ... tja ... dat verklaart ook het failliet van dit land, toch?
  • Brian De Palma

    6 jaar geleden
    In de media sector moeten ze wel 95 % scoren, ze mogen schrijven wat ze willen, over wie ze willen en wanneer ze willen. Niet alles is gelogen of dikke zever zoals dit artikeltje, maar toch veel. En veel over hetzelfde ook. Het is dat Trump zo een onnozelaar en het begrip "fake news" gewoon verkracht, dat ik het niet meer wil gebruiken.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Enkelband magazijnbediende ! De job voor het leven ! Gezien de verdere culturele verrijking !