Tine Claerhout
Volledig scherm
PREMIUM
© Tine Claerhout

Als je tweelingbroer een zus is: “Ik heb in feite nooit een broer gehad”

Ze zijn geboren als eeneiige tweelingbroers. Als twee druppels water. Maar al snel bleek één van hen een meisje, gevangen in een jongenslichaam. Vandaag is Arno profvoetballer bij Sporting Lokeren en op-en-top een jongeman. Nora is professioneel danseres, een pracht van een vrouw op wie Lukas Dhont zijn internationaal bejubelde film ‘Girl’ baseerde. Een portret van onvoorwaardelijke liefde tussen broer en zus.

11 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Een vrouw heeft wel een baarmoeders en eierstokken, een man niet. Dat is al zo sinds Adam & Eva, want anders waren wij hier niet geweest, geen enkele van ons....
  • Paul Van Peer

    6 jaar geleden
    Dit interview is bijzonder mooi. Wij zagen zaterdag Girl. Bijzonder pakkende film. Wij zelf werden in september 2016 verrast toen onze zoon, 38 jaar, ons kwam vertellen dat hij eigenlijk een meisje is. Ze is nu Joke en bezig aan de transitie. Dat is hels voor haar en voor ons. Het gaat haar nu goed. Haar twee lieve dochters, 8 en 4, zeggen dat hun pappa een meisje is.
  • Gerarda Joosten

    6 jaar geleden
    Ik kan niet vatten dat er nog zo velen zijn die dit niet kunnen begrijpen en aanvaarden. Nochtans is het poepsimpel; vrouwelijke hersenen in een mannenlichaam en andersom, een speling van de natuur, toch zo moeilijk niet?
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Iedereen is meester over zijn lichaam. Zeker als je het zelf wilt. Of is het beter je vol spuiten met parfum en allerhande spuitbussen, om de stank die er binnen in u zit niet te rieken. Die stank zal je altijd blijven rieken hoor. Tenzij je zelf verandert, en ook beter wordt.
  • Chris Ulrichts

    6 jaar geleden
    Prachtig... ontroerend...