De Ridder bij de voorstelling van zijn boek ‘Het Geknakte Riet’ in 2004.
Volledig scherm
De Ridder bij de voorstelling van zijn boek ‘Het Geknakte Riet’ in 2004. © BELGA

Politiek journalist Hugo de Ridder overleden

Hugo de Ridder, voormalig politiek journalist van De Standaard, is overleden. Hij stond vooral bekend als onderzoeksjournalist en schrijver van het boek ‘De keien van de Wetstraat’. De Ridder werd 86. De Ridder bracht onder andere mee het RTT-schandaal en het verhaal van de gesprekken in Poupehan aan het licht, voegt de VRT er op zijn nieuwswebsite aan toe. 

8 reacties

  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Dat was een journalist die naam waardig. Jacques Taillieu ik kan enkel beamen wat U schrijft. Die man wàs De Standaard.
  • Jacques Delalieux

    6 jaar geleden
    Hij was de sterkhouder van De Standaard, toen die nog De Standaard was, toen het nog een teken van kwaliteit was om met die krant onder de arm te lopen. De Ridder was een kwaliteits-journalist, met een gevoel voor eerlijkheid. Jammer dat die er tegenwoordig niet meer zijn. Rust in vrede man en mijn kristelijke deelneming aan zijn familie.
  • Toon Van Kerckhove

    6 jaar geleden
    (H)Eérlijke journalist, toen "De Standaard" nog "De Standaard" was, vóór de passage van Peter Vandermeersch. Lees op Wikipedia wat Vandermeersch van "De Standaard" gemaakt heeft en dat heeft "De Standaard" waarschijnlijk heel veel lezers gekost. Mr. De Ridder u was een top schrijver, altijd genoten van je artikels. Dank je wel!
  • Emile De Smedt

    6 jaar geleden
    Mijn oprechte deelneming aan de familie.Het was nog een echte penneridder die in de Standaard van weleer waarden van journalisme hoog hield.Mocht hij maar model staan voor wat zich nu schrijvelaar noemen wil.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Een top journalist! R.I.P. Sterkte aan de familie.