Betogers toonden pamfletten met teksten als 'Exit Brexit', 'Let's call the whole thing Off!' en ‘Bollocks to Brexit’.
Volledig scherm
Betogers toonden pamfletten met teksten als 'Exit Brexit', 'Let's call the whole thing Off!' en ‘Bollocks to Brexit’. © EPA

Grootste betoging in 15 jaar: bijna 700.000 Britten op straat voor nieuw referendum brexit

In Londen hebben zaterdag bijna 700.000 mensen deelgenomen aan een anti-brexitdemonstratie. De betogers willen dat er een nieuw referendum komt over de brexit. De organisatoren stellen volgens persbureau Reuters dat maar liefst 670.000 mensen deelnamen. Vooraf hadden ze laten weten 100.000 mensen te verwachten.

206 reacties

  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Wat ik steeds niet snap is dat politiekers mogen blijven liegen en dat bv justitie of het paleis nooit ingrijpt! Waar is de rechtsstaat als de leiding de boel belazerd?
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Guido, referendumszijn wel de democratie bij uitstek. Alleen moet je dit ook goed organiseren en zorgen dat mensen goed geinformeerd zijn. Is dit moeilijk voor de belgische politiekers, wees gerust want zo volwassen zijn ze niet. Referendums kan je gebruiken om te peilen naar meningen van het volk, bij goede org kan je er heel veel mee.
  • Marcel van Alderweireldt

    6 jaar geleden
    En 70 miljoen Britten steunen de Brexit en wensen geen deel uit te maken van het corrupte Europa!
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Binnen een jaar of tien vijftien zullen de Britten heel blij zijn dat ze voor de Brexit kozen en eens meewarig kijken naar wij die compleet verarmd zullen zijn met onze cultuur die verdwenen is door het EU-monster.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Het voorbije Brexit-referendum is het grootste leugenschandaal van de westerse democratische wereld na de tweede werreldoorlog.