Hondurese migranten die op weg zijn naar de Verenigde Staten houden een demonstratie in Hidalgo aan de Mexicaanse kant van de grens met Guatemala. Ze eisen van de autoriteiten dat de andere helft van de groep ook doorgang krijgt.
Volledig scherm
Hondurese migranten die op weg zijn naar de Verenigde Staten houden een demonstratie in Hidalgo aan de Mexicaanse kant van de grens met Guatemala. Ze eisen van de autoriteiten dat de andere helft van de groep ook doorgang krijgt. © AFP

Guatemala: “Tweeduizend migranten teruggekeerd naar Honduras”

Ongeveer tweeduizend migranten uit Honduras, die op weg waren naar de VS, zijn volgens de regering in Guatemala teruggekeerd naar hun thuisland. Vijfhonderd anderen zijn zaterdag met bussen teruggebracht. Dat zegt de Guatemalteekse president Jimmy Morales.

6 reacties

  • Jan De Korte

    6 jaar geleden
    jos plessers groot gelijk. Ze moeten verdomd eens hun verantwoordelijkheid pakken. En wij moeten er altijd maar voor op draaien.
  • Ilse van Caeyzeele

    6 jaar geleden
    Kinderen zijn niet iets dat je zomaar wilt, je moet er je hele leven voor kunnen zorgen, anders begin je er beter niet aan! Deze 24 jarige heeft blijkbaar 4 kleine kinderen en kan niet voor zichzelf zorgen, eigenlijk onverantwoord!
  • Jos Plessers

    6 jaar geleden
    En maar jong krijgen,om het eens cru te zeggen.Waar de grootste woede heerst,komen kinderen aan de lopende band.Waar er welvaart is,nemen de mensen hun verantwoordelijkheid en beperken ze het tot 1a2.Sommigen hebben er meer,ja Maar de meesten van het westen niet.Hier in Europa dezelfde shit.Mensen die in welvaart leven topv zij die in armoede leven...Wij zijn niet verantwoordelijk om hun onverantwoord gedrag en dat ze hun plan trekken.Egoist?Neen,realist!
  • Jan Joret

    6 jaar geleden
    Bravo Trump, een man die van aanpakken weet.
  • Rogé Brouwers

    6 jaar geleden
    Ziet er daar proper uit op straat.Klein kinderen genoeg.En zeggen dat er armoede is .Begrijp dat niet goed