Suzette en Kris Vanhaerents.
Volledig scherm
PREMIUM
Suzette en Kris Vanhaerents. © Carline Vandercruyssen

De beste friturist van België proeft 10 soorten mayonaise: welke is nu écht beste bij frietjes?

Kris Vanhaerents van De Blauwe Frituur in Kortrijk - verkozen tot beste friturist van het land - is dé geknipte man om na te gaan welke mayonaise je het best in huis haalt voor bij je frieten. Eén ding is zeker na zijn smaaktest: “Koop nooit frietsaus waaraan suiker wordt toegevoegd.” Kris proeft voor ons tien verschillende mayonaises.  

57 reacties

  • j hm

    6 jaar geleden
    Niets komt in de buurt van zelfgemaakte mayo! Al de rest in potjes is brol.
  • Emile De Smedt

    6 jaar geleden
    Wat zir er in potje mayonaise?Liever zelf gemaakte mayonaise lekker bij alles. Maak zelf mijn ketchup,niet zelfde aspekt maar toch beter.
  • Geert Vlasschaert

    6 jaar geleden
    Over smaken en kleuren kan men niet discuteren, iedereen heeft een andere smaak maar hoe minder suiker hoe beter en als men dan mayonnaise eet, eet dan goeie mayonnaise, geen light prullen.
  • Nico Lietaert

    6 jaar geleden
    De beste friturist van België. Ik ben dit jaar al 4 beste frituren van België tegengekomen. Geven zij die titel aan zichzelf misschien? Of zijn er elvendertig verkiezingen?
  • Wilfried DE HERT

    6 jaar geleden
    De beste is diegene die het lekkerste is voor U. Kwaliteit kan men meten , smaak niet.