© BELGA

Eurostar stopt toch in Antwerpen

De nieuwe Eurostar tussen Londen en Amsterdam zou dan toch in Antwerpen stoppen. Eurostar heeft daarvoor een aanvraag ingediend, maar enkel voor de heenreis.

jas

In augustus kreeg Antwerpen een bittere pil te slikken toen Eurostar aankondigde dat Antwerpen-Centraal als stopplaats geschrapt werd in de nieuwe verbinding tussen Amsterdam en Londen. “Te duur en niet rendabel genoeg, zo dicht bij Brussel”, klonk het toen.

Uit de aanvraag die Eurostar heeft ingediend bij de Belgische dienst voor de Regulering van het Spoorwegvervoer, blijkt nu dat de nieuwe Eurostar toch zal stoppen in Antwerpen, maar enkel tijdens de rit van Londen naar Amsterdam. In de aanvraag staat ook al een dienstregeling vermeld.

Vanaf 2017 wil Eurostar elke werkdag twee keer, zowel ’s morgens als ’s avonds vanuit Amsterdam vertrekken. De reistijd bedraagt vier uur en negen minuten. In die rit zal de Eurostar bijna een half uur stilstaan in Brussel voor een veiligheidscontrole.

De rit van Londen naar Amsterdam duurt minder lang, drie uur en vijftig minuten, aangezien er dan geen veiligheidscontroles zullen plaatsvinden. De dienstregeling is nog onder voorbehoud. De dienst voor de Regulering van het Spoorwegvervoer moet de aanvraag nog goedkeuren. Dan moet Eurostar dezelfde procedure opstarten in Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER