Tieners ontmaskeren Vlaamse pedofiel op YouTube

Ondanks het feit dat talloze jongeren hun ontmoeting met de man op YouTube plaatsten, kon een Vlaamse internetpedofiel jarenlang kinderen lastigvallen, zo meldt De Morgen. De politie werd op de hoogte gebracht van de video's - waarvan sommigen al meer dan 100.000 keer werden bekeken - en kon de 61-jarige man oppakken. Intussen is hij echter onder strenge voorwaarden opnieuw vrijgelaten.

mtm

De man, een 61-jarige Oost-Vlaming, duikt op in talloze YouTube-filmpjes, online geplaatst door zijn slachtoffers. Uit onderzoek blijkt dat de man al jarenlang op dezelfde manier tewerkgaat: hij zoekt jongeren op via Omegle, een website zoals Chatroulette, vervolgens voegt hij ze toe op Skype en dan vraagt hij ze om allerlei handelingen uit te voeren, zoals hun T-shirt en broek uit te doen.

Sommige van de video's werden al meer dan 100.000 keer bekeken, maar toch wist de politie lange tijd van niets. Ondertussen hebben ze de identiteit van de man kunnen achterhalen.

De man is al voorgekomen bij de onderzoeksrechter en werd intussen onder strenge voorwaarden weer vrijgelaten, aldus Annelies Verstraete van het parket van Dendermonde in De Morgen. "Het gerechtelijk onderzoek is nog steeds lopende. We zijn nog volop bezig met de identificatie van mogelijke andere slachtoffers."

De laatste video van de man dateert van vorige week. Het parket weigert echter te zeggen of hij daarmee zijn voorwaarden geschonden heeft.

De raadkamer zal moeten beslissen over een al dan niet doorverwijzing naar de correctionele rechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen