© S.Oliver

Je taille accentueren in een najaarsoutfit? Dat doe je zo!

Guur herfstweer? Warme laagjes houden je warm, maar ze doen geen wonderen voor je slanke taille. Je taille toch accentueren? Dat doe je met deze stylingtips!

cityfashion

Kies voor een X-vorm

Hoe getailleerder je kleding, hoe beter! Kies voor jurken, jasjes en blouses met een duidelijke X-vorm, dat laat je fijne taille een stuk beter uitkomen dan oversized of rechte items. De X-vorm faken? Steek je blouse of top een klein stukje in je broek, zo creëer je de optische illusie van een wespentaille. Simpel, toch?

Ga voor kleding die kort genoeg is

Je taille een optische boost geven? Kies voor een bovenstuk dat nét op je taille valt. Combineer je crop top of leren perfecto met een klassieke kokerrok, A-lijn model of broek met hoge taille om het effect te versterken. Een riem dragen? Draag je exemplaar nét boven je taille (vlak op je middenrif).

Probeer eens een V-hals

Een T-shirt of trui met een V-hals legt de focus nét in het midden van je lichaam (je taille dus). Bovendien zorgt een V-lijn voor proportie tussen je schouders en heupen. Double win! Tip: zorg voor een contrasterend kleurverschil in je boven-en onderitems voor een nog sterker effect.

Heeft je jeans vorm verloren? Zo krijg je ze weer als nieuw!

© Para Mi

Die favoriete jeans die je weigert weg te gooien? Die kan vast wel wat meer vorm gebruiken. Met deze handige tips wordt je uitgerokken jeans weer als nieuw!

Warm water en de droogkast

Voor één keertje mag het, je jeans in de wasmachine stoppen. Trek je jeans binnenstebuiten, kies voor een kort wasprogramma en stel je machine in op maximum 40 graden. Het warme water en de snelle bewegingen van je machine zorgen ervoor dat de vezels van je broek zich samentrekken en dus opnieuw iets strakker zit. Maak hier wel geen gewoonte van: wanneer je je jeans op wamer dan 30 graden wast, loop je het risico dat ze krimpt en de kleuren vervagen. Was je ze wamer, kies dan dus altijd voor een kort wasprogramma én doe het slechts per uitzondering.

Nog zo’n andere boosdoener, de droogkast, zien we in dit geval door de vingers. Laat je jeans voor maximum 10 minuten drogen op een gemiddelde stand.

Wasverzachter en heet water

Heeft je jeans slechts op enkele plekken vorm verloren? Probeer de truc met wasverzachter en heet water eens uit. Meng drie porties heet water (een portie = net zo veel als er in je dopje van je wasverzachter past) met één deel vloeibare wasverzachter in een verstuiver en spuit op de plekken die je wil krimpen. Een rondje in de droogkast en klaar!

Strijken maar

Een snelle hack om je jeans terug vorm te geven? Was je jeans (op de manier dat we hierboven hebben uitgelegd) en leg je nog vochtige jeans op je strijkplank. Ga aan de slag met je strijkijzer op de middelste stand tot je broek volledig droog is. Goodbye uitgerokken jeans!

Handig: deze najaarskleuren slanken beter af dan zwart

© Notes du Nord

Enkele optische kilo’s verliezen? Zwart staat bekend om de kleur die je instant slanker doet lijken. Toch bestaan er betere alternatieven. Deze najaarskleuren slanken beter af dan zwart!

Rood

De kleur die nog beter afslankt dan zwart? Rood! Volgens Helen Venables van het Britse kleurenadviesbedrijf House of Color is hier een logische reden voor. Rood ligt midden in het kleurenspectrum en staat dus bijna iedereen. Tip: hoe dieper de tint rood, hoe sterker het effect.

Donkerblauw

Hoe donkerder de kleur, hoe sterker het effect. Toch hoef je niet altijd voor zwart te kiezen, een zachtere tint als donkerblauw werkt minstens even goed. Donkerblauw brengt je figuur beter in proportie. Hoe? Je verkleint de kans op (optisch verdikkende) schaduwen, maar de contouren van je lichaam blijven nog steeds zichtbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer