Journalist Jamal Khashoggi stierf in het Saudische consulaat in Istanbul. Dat heeft Saudi-Arabië intussen bekend.
Volledig scherm
Journalist Jamal Khashoggi stierf in het Saudische consulaat in Istanbul. Dat heeft Saudi-Arabië intussen bekend. © AP

Saudi-Arabië wil geen oliecrisis na moord op Saudische journalist Khashoggi

BuitenlandSaudi-Arabië heeft geen intentie om een olie-embargo af te kondigen zoals het in 1973 deed. Het land wil olie en politiek gescheiden houden, zei de Saudische energieminister Khalid al-Falih tegen het Russische persbureau TASS. Saudi-Arabië is een van de grootste olieproducenten ter wereld. Het land pompt ruim een achtste van alle ruwe olie in de wereld op.

13 reacties

  • Conny Craut

    6 jaar geleden
    Werner, inderdaad het is donker, maar zonne-energie is niet de enige hernieuwbare energie. Er zijn volgende beschikbaar: zon, wind, getijden, stroming, biomassa...en we kunnen al die zaken opslaan in superbatterijen. Duitsland heeft er onlangs 1 geopend. Dus ja, niet volop investeren in hernieuwbaar is heel kortzichtig en economische zelfmoord. Of wenst u vanaf nu elke winter peperdure stroom van een stroomboot te krijgen?
  • Werner Ansoms

    6 jaar geleden
    Filip. Zonneenergie ? Al eens buitengekeken om 19u nu het nog geen winter is ?
  • Jan De Schutter

    6 jaar geleden
    Ja we zullen geen wapens meer leveren en de gewone Belg mag dan de rekening betalen...
  • Filip Vanlaeken

    6 jaar geleden
    Ze willen vrij spel en nog meer geld. Een groot aantal van de commandos komen vanuit de directe entourage van de kroonprins. Maar toch even dit : als we vandaag machteloos moeten toekijken is dat deels te wijten aan de kortzichtige weerstand tegen de Turteltaks van enkele jaren terug. We hadden sneller zonne-energie moeten promoten, dan waren we nu niet zo afhankelijk van olie en gas van gifmengers en koppensnellers.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Nu zal het protest van het hypocriete westen wel stoppen: Saoedi-Arabië dreigt met een olieboycot als het westen zo fel blijft protesteren tegen de dood van één man. En ik kan Saoedi-Arabië geen ongelijk geven. Erdogan heeft na de mislukte staatsgreep duizenden mensen laten oppakken, en van tientallen van hen is er geen spoor van leven meer. En geen enkele westerse leider die durft protesteren tegen NAVO-lid en kandidaat-EU-lid Turkije.