Sinds de verdwijning van journalist en voormalige vertrouweling Jamal Khashoggi, die in het Arabische consulaat in Turkije werd gedood, zijn alle ogen op Mohammed Bin Salman gericht.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds de verdwijning van journalist en voormalige vertrouweling Jamal Khashoggi, die in het Arabische consulaat in Turkije werd gedood, zijn alle ogen op Mohammed Bin Salman gericht. © Photo News

Portret met twee gezichten: Mohammed bin Salman, kroonprins van Saudi-Arabië

Mohammed bin Salman (33). Nooit gladgeschoren maar altijd een keffiyeh – noem het vooral geen keukenhanddoek - op zijn hoofd. Mohammed is sinds juni vorig jaar de nieuwe kroonprins van Saudi-Arabië. Steenrijk en ongenaakbaar. ‘MbS’ voor de vrienden. Sinds de verdwijning van journalist en voormalige vertrouweling Jamal Khashoggi, die in het Arabische consulaat in Turkije werd gedood, zijn alle ogen op Bin Salman gericht. De kans is immers gering dat MbS hier géén hand in had. Maar wie is die man eigenlijk, feitelijk?

15 reacties

  • Jos Plessers

    5 jaar geleden
    @lieve geyter,nog ff en we hebben hen niet meer nodig als we op "elektriek "moeten rijden
  • Rolande De Quanter

    6 jaar geleden
    Lievelingszoon? Waarom?
  • Rolande De Quanter

    6 jaar geleden
    Ik krijg kippenvel van die prins zijn gelaat.
  • jan Meclot

    6 jaar geleden
    Zou het kunnen dat enkele van zijn familie leden dit opgezet hebben om hem ten val te brengen? Ik vind het heel eigenaardig dat een ander staatshoofd er zo vlug zoveel over weet, is die misschien gebrieft? voor veel arabieren is een moderne islam een doorn in het oog en een verlies van macht en statuus tegenover de vrouw
  • Sara Peeters

    6 jaar geleden
    Zot wel maar hou ze maar te vriend want ik wil geen 2€ Of meer betalen voor mijn naft! Zolang wij afhankelijk zijn van petroleum dan kan je beter uw mond houden.