De kritische journalist Jamal Khashoggi wandelt het Saudische consulaat binnen in Istanbul op 2 oktober.
Volledig scherm
De kritische journalist Jamal Khashoggi wandelt het Saudische consulaat binnen in Istanbul op 2 oktober. © REUTERS

“Bewakingsbeelden tonen dubbelganger van Khashoggi die consulaat verlaat”

BuitenlandEen lid van het vijftien man sterke team dat verdacht wordt van de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi droeg op de dag van de moord de kleren van Khashoggi. Dat blijkt uit beelden van bewakingscamera's, aldus een Turkse functionaris tegen CNN. Met een dubbelganger zouden de Saudi’s de Turkse autoriteiten hebben willen doen geloven dat Khashoggi het consulaat levend en wel had verlaten. Een en ander wijst erop dat de moord op Khashoggi gepland was. De Turkse pers onthult vandaag ook verdachte telefoons tussen het Saudische consulaat en het kantoor van de Saudische kroonprins op de dag van Khashoggi’s overlijden.

13 reacties

  • Bruno Saverys

    6 jaar geleden
    Maar Khashoggi was eerder, vooraleer hij joernalist werd, lid van de geheime Saoedische Diensten! Velen vergeten dit
  • Patrick Claeys

    6 jaar geleden
    Dreigementen en misprijzen komen van over de hele wereld. Maar daar zal het jammer genoeg bij blijven, zoals altijd. En dat weten die "prinsjes" maar al te goed. Stilaan sust alles. Tijd heelt alle.... zoals het gezegde...
  • Johan Goris

    6 jaar geleden
    Wat kan Sauda Arabia nog doen om zich hier uit te redden? Turkije beschuldigen? En wat zijn de standpunten van andere grootmachten? Wordt het aanzien als een binnenlandse aangelegenheid door China of Rusland?
  • Lieve Aerts

    6 jaar geleden
    Ben voorstander om op alle openbare plaatsen camera's te plaatsen . het is dankzij de beelden bij ingang , uitgang , luchthaven , park , straat , restaurant dat er enige duidelijkheid komt ... Heb meer last van de privacy wetgeving die soms te streng is want wie niks misdoet heeft niks de vrezen .....
  • Dave Janssens

    6 jaar geleden
    Marieken Cels wat verwacht u dan als voorbeeld? Dat de Saoedische regering een slachtoffer opvoert die het gelach mag betalen? Of het volledig plat bombarderen van Saoedie-Arabië misschien? De opdrachtgevers zelf zullen (helaas) nooit gepakt en gestraft worden. De internationale wereld kan dreigen met embargo's etc, maar niet alle landen zullen zich eraan houden of meedoen en uiteindelijk sowieso alleen de bevolking treffen.